İşte yerli 'Pera Dallas'

İşte yerli 'Pera Dallas'

6 Kasım 2005 tarihinde kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Hasan Süzer'in ölümünün birinci yıldönümü nedeniyle okutulan mevlid aileleri ikiye bölündü.

İşte yerli 'Pera Dallas'
16px
24px
08.11.2006 07:55
ABONE OLgoogle

 6 Kasım 2005 tarihinde kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Hasan Süzer'in ölümünün birinci yıldönümü nedeniyle okutulan mevlid aileleri ikiye bölündü. Süzer için önceki akşam iki ayrı yerde iki saat arayla iki mevlit okutuldu. Hasan Süzer'in resmi nikahlı eşi İsmet Süzer ile 5 çocuğu Ritz Carlton Oteli'nde mevlid okuturken, Hasan Süzer'in 30 yıldır beraber yaşadığı Suna Süzer, kızı Aylin Süzer ve İsmet Süzer'in oğlu olan Kemal Süzer Pera Palas'ta mevlit okuttu.

Aylin ve Kemal Süzer, geçen hafta Beyoğlu Adliyesi İcra Müdürlüğü'ne başvurarak, Pera Palas'ın boşaltılmasının engellenmesi kararı çıkardı. Kararın ardından Aylin ve Kemal Süzer, Beyoğlu Adliyesi'ne başvurarak tahliyenin durdurulması davası açtı. Duruşma 28 Aralık tarihinde görülmeye başlanacak. Aylin Süzer'in avukatı İlknur Adiller, 'Süzer Ailesi'ne ait İstanbul Otelcilik Turizm ve Ticaret AŞ yönetim kurulu toplanmadan, yönetim kurulunun böyle bir satış kararı olmadan işlem yapılmıştır. Kemal Süzer de, şirketin yönetim kurulu başkanı olarak satışa karşı olduğunu beyan etmiştir. Aylin Hanım da Pera Palas'ın yüzde 10 hissesine sahiptir ve satışa karşıdır' diye konuştu.

YETİM MAAŞIYLA GEÇİNİYORUM

HASAN Süzer için Pare Palas'ın manevi değerinin olduğunu, otelin çok düşük bir rakama kiralandığını ve bu işlemden haberlerinin olmadığını belirten Süzer Ailesi'nin üç ferdi, İsmet Süzer ve çocuklarına ateş püskürdü. Hasan Süzer'den kendisine Gaziantep'te bir tarla kaldığını, Pera Palas'taki yüzde 10 hissesinin de resmi nikahlı eşinden olan kızı Cennet Tekel tarafından bir şekilde alındığını iddia eden Suna Süzer, 'Hiçbir malvarlığım yok. Sadece babamın yetim maaşıyla geçiniyorum' dedi. Haklarını aramak için dava açtığını da kaydeden Suna Süzer, 'Bu o kadar büyük bir dava ki öyle bir trilyon değil, 7 trilyonluk dava açtım. O kadar ucuz değilim. ' dedi.

AYLİN İLE AMACIMIZ AYNI

SUNA ve Aylin Süzer'le aynı safta yer alan üvey kardeş Kemal Süzer de, Pera Palas'ı işleten İstanbul Otelcilik'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu, başkan olmasına karşın satıştan haberi olmadığını iddia ederek şöyle konuştu: 'Aileyle ayrılığımın tek sebebi Pera Palas'ın satışına karşı olmam. Ondan öncesi ya da başka nedeni yok. Ben kimseyle birlikte hareket etmiyorum. Aylin ya da başkası olur, amaçlarımız aynı olduğu için bu şekil oluştu. Arkamızdan iş çevirmişler. Ben, hukuki süreç tamamlayıncaya kadar burayı sattırmayacağım. İhsan Kalkavan'a da parasını yaptığı masraflara kadar ödemeye hazırım.'

Satış aceleye geldi

SUNA Süzer, mahkeme kanalıyla Süzer soyadını alırken, Aylin Süzer de, Hasan Süzer tarafından nüfusuna geçirildi. 28 yaşındaki Aylin Süzer de, kendisinin sonradan değil doğuştan mirasçı olduğunu, babasının doğumuyla birlikte kendisini nüfusuna aldığını belirterek, 'Pera Palas'ta babamın hisselerinin paylaşılmasıyla birlikte benim de hissem var. Ancak bu satış çok aceleye getirilmiştir. Bu konuda yönetim kurulu kararı yoktur. Ben buranın satışına karşıyım. Babam da yaşasaydı buranın satılmasına karşı çıkardı' dedi.

Satışın iptali için hukuki olarak elinden geleni yapacağını, şu an yürütmeyi durdurma kararı ile birlikte satışın iptali istemiyle dava açtığını ifade eden Aylin Süzer, kendisinin aile çatışmaları nedeniyle 11 yaşında Fransa'ya okumaya gönderildiğini de iddia etti. Aylin Süzer, kendisinin hep dışlandığını da belirterek, babasından kendisine Çeşme'de bir villayla birlikte şirket hissesinin kaldığını da kaydetti. Satıştan haberi olmadığını da kaydeden Aylin Süzer, Pera Palas'ın satışını da gazetelerden öğrendiğini ifade etti.

Sahte kontrat yapıldı iddiası

İSMET Süzer'in kızları Cennet ile Gülten Süzer ise konuşmayacaklarını belirterek, bu konuda ağabeyleri Hüseyin Süzer'in görüş bildireceğini belirtti. Ritz Carlton'daki mevlidde aile adına konuşan Hüseyin Süzer de, 'Biz orayı devrettik. Hukuki bir süreç de yok. Sadece orada fuzuli bir işgal var. Adamlar parasını ödemiş, tapusunu almış ancak teslim edilmiyor. Burada bir zorbalık ve tehdit söz konusu' dedi.

OTELİ DEĞERİNE DEVRETTİK

Kardeşi Kemal Süzer'in her şeyden haberi olduğunu, kendi imzasının da bulunduğunu iddia eden Hüseyin Süzer şöyle devam etti:

'Borçlar ödendikten sonra ortaya çıkarak 'Ben burayı teslim etmiyorum' dedi. Bunlar hoş olmayan, çirkin şeyler. Kaldı ki, iddia ettikleri gibi 15 milyon dolar az değil. Babam sağlığında burayı devretmek istedi. İbrahim Polat o zaman 10 milyon dolar verdi. 15 milyon doların yanı sıra TMSF'ye olan 30 milyon dolarlık borç da ödendi. Satış işlemleri tamamlanıp, borçlar ödendikten sonra bu kişiler ortaya çıkıyor. Bunlar zekadan yoksun kişiler. Biz bu insanlarla görüşmeyeceğiz. Alakayı kestik. Yapılanlar dolandırıcılıktır. Borçlarla birlikte burası 45 milyon dolara kadar çıkıyordu. Hacizli olan bütün mallar kurtuldu. Pera Palas'ın boşaltılması sürürken, bir dolandırıncının üzerine sahte kira kontratı ibraz ettiler. Sözde 2004 yılında babam ona kiraya vermiş. Adamın dolandırıcılıktan, sahtekarlıktan arandığı ortaya çıktı.'

Öte yandan Hüseyin Süzer, babasının nüfusuna geçirdiği Aylin Süzer için de, 'Bizden olduğuna pek inanmadığım bir kız var. Babamdan olduğu da şaibeli' diye bahsetti.

1 haftada çözülür

PERA Palas'taki durum ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İhsan Kalkavan, tapudan devrin gerçekleştiğini ve kendilerinin sadece İstanbul Otelcilik şirketi ile muhatap olduklarını belirtti. Kalkavan, gündeme gelen konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 'Bu kişi sahte bir mukavele düzenlemiş. En geç 1 hafta içinde de durum meydana çıkacaktır. Bizim işlerimizi engelleyen bir boyutu bulunmuyor. Biz zaten ocak ayı içinde renovasyon çalışmalarına başlamayı planlıyorduk.'

Nebahat KoçEvrim Ergin/Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde