İşte o konuşmalar: Aç şu lanet kapıyı!

İşte o konuşmalar: Aç şu lanet kapıyı!

Alman Bild Gazetesi, 150 kişinin hayatını kaybettiği Germanwings uçak kazasının kokpit ses kayıtlarını yayınladı. Tuvalete kalkan pilotun baltayla kapıyı kırmaya çalışırken, ‘Aç şu lanet olasıca kapıyı’ diye bağırdığı duyuluyor.

İşte o konuşmalar: Aç şu lanet kapıyı!
16px
24px
30.03.2015 08:06
ABONE OLgoogle
Alman Bild Gazetesi, 150 kişinin hayatını kaybettiği Germanwings uçak kazasının kokpit ses kayıtlarını yayınladı. Tuvalete kalkan pilotun baltayla kapıyı kırmaya çalışırken, ‘Aç şu lanet olasıca kapıyı’ diye bağırdığı duyuluyor.
 
Yardımcı pilot Andreas Lubitz tarafından Fransız Alpleri’ne düşürülen Airbus A320 yolcu uçağının kara kutusundaki 2 saatlik ses kaydının hayati bölümlerine Alman Bild am Sonntag gazetesi ulaştı. Kayıtların başında kaptan pilot Patrick Sonderheimer’ın 26 dakikalık rötar için yolculardan özür dilediği ve ‘Havada bunu telafi edeceğiz; sizi zamanında Düsseldorf’a indireceğiz’ dediği duyuluyor. Kalkışın ardından iki pilot kendi aralarında konuşmaya başlıyor. Diyalog şöyle:
 
Lubitz: Barcelona’da da tuvalete gitmedin. İstediğin zaman gidebilirsin kontrolü ben devralırım. 

Kaptan pilot: Hazırlıkları yapmaya başla. Düsseldorf’a iniş için hazır olalım. 
 
Lubitz: Bakacağız. Umarım. (Kontrolleri yaptıktan sonra)
 
Lubitz: Şimdi tuvalete gidebilirsin. 
 
2 dakika sonra..
 
Kaptan Pilot: Kontrol sende. 
 
‘Tanrı aşkına aç’
 
Bu diyalogdan sonra koltuğun geriye çekildiği ve kaptanın  tuvalete gittiği duyuluyor. Lubitz kapıyı kilitliyor. Tuvaletten dönen pilot kapıyı hafifçe çalıyor. Intercom sistemiyle ‘Kapıyı aç Andreas’ diyor. Yanıt gelmeyince bağırarak tekrarlıyor. Yine cevap gelmeyince bu kez ‘Tanrı aşkına aç şu kapıyı’ diyor. Baltayla kapıya vurmaya başlıyor, ‘Aç şu lanet olası kapıyı’ diye bağırdığı duyuluyor. Lubitz, hiç ses çıkarmıyor ve uçağı hızlı bir şekilde Alpler’e doğru alçaltıyor. Alarm sesleri uçak düşene kadar devam  ediyor. Son anlarda yolcuların çığlıkları yansıyor. 
 
Gözleri yüzünden atılmaktan korktu
 
New York Times’da yer alan habere göre 27 yaşındaki Andreas Lubitz’in, pilotluk yapabilmesine engel olabilecek görme problemleri vardı. Psikiyatrik tedavi gören ve tıbbi sorunlarını işverenlerinden sakladığı iddia edilen Lubitz’in görme problemleri nedeniyle pilotluk lisansını kaybetmekten çok korktuğu ve yoğun bir şekilde antidepresan ilaçlar kullandığı anlaşıldı.
 
Sevgilisi hamileydi
 
Alman Der Spiegel dergisi, daha önce Bild gazetesine konuşan pilotun sevgilisi Maria W.’den başka bir kadının da Lubitz’in hayatında olduğu ortaya çıkardı. Kathrin Goldbach isimli Düsseldorf’ta bir kolejde öğretmenlik yapan kadının pilotla evlenmeye hazırlanırken üzerinde çok baskı kurması, arkadaşlarına, giydiklerine karışması nedeniyle Lubitz’i terk ettiği ancak katil pilottan hamile olduğu anlaşıldı. 
 
80 DNA ayırt edildi

 
Fransa’nın Alpler bölgesinde düşen Germanwings havayolu  şirketine ait Airbus 320 model uçağın enkazında yaklaşık 80 kişinin DNA’sının  ayırt edildiği bildirildi. Bugüne kadar kimlik tespitini sağlamak için yolcu  yakınlarından 4500 adet DNA örneği alınmıştı. DNA örneklerinin alındığı arazinin  dağlık olması çalışmaları zorlaştırıyordu.
 
Erdoğan’dan taziye
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Germanwings havayollarına ait uçağın Fransa’da  düşmesiyle yaşanan trajediyle ilgili olarak Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck  ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek, taziyelerini iletti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde