İşte kur krizinden çıkmak için gereken para

İşte kur krizinden çıkmak için gereken para

Türkiye’deki kur krizi uluslararası piyasaların gündeminin üst sıralarında yer almaya devam ediyor.

İşte kur krizinden çıkmak için gereken para
16px
24px
27.09.2018 04:46
ABONE OLgoogle

Macquarie Bank’a göre Türkiye’nin 75 milyar dolarlık rekor kurtarma paketine ihtiyacı var. Rakam Arjantin-IMF anlaşmasının yüzde 50 üzerinde.

Avustralya merkezli Macquarie Bank ’ın stratejistleri, Türkiye’nin 75 milyar dolarlık rekor kurtarma paketi kredisine ihtiyaç duyduğunu, bunun 50 milyar dolarlık rekor IMF-Arjantin anlaşmasını gölgede bırakacağını söyledi.

Stratejistler Thierry Wizman ve Gareth Berry, faiz artışının yeterli olmadığını, Türkiye’nin iflasları ve sermaye kaçışını engellemek, borçlarını çevirmek için yüksek krediye ihtiyaç duyduğu öne sürdüler.  Bakan Albayrak, ABD'li iş insanlarıyla buluştu: İhtiyaç halinde bankalara destek veririz

Borçlar için kredi şart

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yeni bir faiz artışına izin vermesini beklemediklerini vurgulayan ikili, Türkiye’nin 180 milyar dolarlık kısa vadeli dış borcunun yanında 100 milyar dolarlık döviz rezervinin ve 160 milyar dolarlık döviz mevduatının yetersiz olduğuna dikkat çekti.  Bu kriz, Berat Bey'in altından kalkabileceği bir kriz değil

Johns Hopkins Üniversitesi’nden profesör Steve Hanke, Erdoğan’ın IMF ile çalışmayı istemeyeceğini çünkü IMF’nin ipleri eline almasının Erdoğan tarafından kabul edilemez bulunacağını öne sürdü.

Business Insider’da yayımlanan haberde ayrıca, Ankara IMF’ye başvursa bile ABD’nin bu başvuruyu veto edebileceği hatırlatıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde