İşte kabine revizyonunun kaybedenleri: Türkeş'i kim yedi?

İşte kabine revizyonunun kaybedenleri: Türkeş'i kim yedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın görüşmesinin ardından Yıldırım tarafından açıklanan yeni Bakanlar Kurulu listesinde mevcut kabineden 6 bakan kendine yer bulamadı.

İşte kabine revizyonunun kaybedenleri: Türkeş'i kim yedi?
16px
24px
19.07.2017 12:49
ABONE OLgoogle

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşmesinin ardından bir basın toplantısı yaptı.

65. Hükümete görev alan Başbakan Yardımcıları Tuğrul Türkeş ve Veysi Kaynak ile Bakanlar Nabi Avcı, Faruk Çelik, Mehmet Müezinoğlu ve Akif Çağatay Kılıç kabine dışı kaldı.

11 koltuk değişti: İşte yeni kabine.....

TUĞRUL TÜRKEŞ'İ BAHÇELİ Mİ YEDİ?

1 Kasım 2015 seçimlerinden önce kurulan sçeim hükümetinde yer alan ve bu nedenle MHP'den ihraç edilen Tuğrul Türkeş, 65. Hükümette de Başbakan Yardımcısı olarak yer almıştı.

Ankara kulislerinde konuşulan senaryolara göre, Türkeş'in kabine dışında kalmasında referandum sürecinde saray ve AKP ile yakınlaşan MHP lideri Devlet Bahçeli etkili oldu.

ERDOĞAN'IN 'HOCAM' DEDİĞİ NABİ AVCI KABİNE DIŞI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye kanlığı döneminden bu yana başdanışmanları arasında yer alan ve 'Hocam' diye hitap ettiği bilinen Nabi Avcı, 64. Hükümette Erdoğan'ın talebiyle Milli Eğitim Bakanı, 65. Hükümette ise Kültür ve Turizm Bakanı olarak yer almıştı.

Avcı'nın kabinede yer alamaması sürpriz olarak karşılanırken, kabinede yer almama kararının kendi isteği ile gerçekleştiği dile getiriliyor.

SAKAL DA BIRAKTI AMA...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise hükümetin en genç bakanlarından biri olarak son iki kabinede yer alıyordu.

Son dönemde sakal bırakarak imaj değiştiren Kılıç'ın kabine dışında kalması, kabine revizyonuı açıklamasını takip eden Ankara'da 'sakal da kurtarmadı' yorumlarına neden oldu. 

ET FİYATINI DÜŞÜREMEDİ KENDİSİ DÜŞTÜ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de koltuğunu kendisi gibi Şanlıurfa Milletvekili olan Şanlıurfa Eski Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya devretti.

"Et fiyatları konusunda hükümet üzerine düşeni yapmalı" diyen ancak kırmızı et fiyatlarını bir türlü düşüremediği gibi kimi politikaları nedeniyle çiftçinin tepkisini çekiyordu.

'SURİYELİLER UCUZ İNSAN GÜCÜ' DİYEN KAYNAK DA GİTTİ

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da revizyon ile kabine dışı kaldı ve koltuğunu Hakan Çavuşoğlu'na bıraktı.

Mültecilerden de sorumlu Başbakan Yardımcısı olan Kaynak'ın geçtiğimiz günlerde dile getirdiği "Şu anda Kahramanmaraş’ta, Adana’da, Osmaniye’de, Gaziantep’te hatta Ankara’da Ostim’de birçok ilde eğer Suriyeliler olmazsa düz işçilik yapan yok. Fabrikalarımız durur" sözleri tartışma konusu olmuştu.

KIDEM VE TAŞERON İŞÇİLİK YIPRATTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da uzun süredir Tayyip Erdoğan'la birlikte siyaset yapan isimlerden biri. Ancak kabine değişikliğinde koltuğunu kabinenin en genç bakanı Jülide Sarıeroğlu'na bıraktı.

Kıdem tazminatı ve taşeron işçlerin kadro talepleri gibi can yakan konularda emekçi kitleleri ve sendikaları sık sık karşısına almak zorunda kalan Müezzinoğlu da son kabine revizyonu ile kendisini bakanlar kurulu dışında buldu. Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde