İşte ihracat gemisinin kaptanı

İşte ihracat gemisinin kaptanı

124 firmanın ödüllendirildiği gecede, ‘İhracat gemisinin kaptanı’ olarak tanımlanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a, kaptan şapkası hediye edildi.

İşte ihracat gemisinin kaptanı
16px
24px
28.04.2012 15:09
ABONE OLgoogle

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) çatısı altında yer alan hazırgiyim, tekstil, deri ve halı birliklerinde, 2011 yılında başarılı performans sergileyen ihracatçılara, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın katıldığı “Onur Günü”nde ödülleri verildi.

124 firmanın ödüllendirildiği gecede, ‘İhracat gemisinin kaptanı’ olarak tanımlanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a, kaptan şapkası hediye edildi.

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) tarafından düzenlenen başarılı ihracatçılar ödül töreninde, tekstil, hazırgiyim, deri ve halı sektöründe 2011 yılında yaptıkları ihracatla, sağladıkları katma değerden ötürü toplam 124 firmaya ödülleri verildi. 

Ödül törenine, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin yanı sıra, İTKİB Koordinatör Başkanı Lemi Tolunay, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, İstanbul Tekstil ve Hammadeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) Başkanı İbrahim Yılmaz ile ekonomi dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Renkli anların sahnelendiği törende, İTKİB koordinatör Başkanı Lemi Tolunay, birlik başkanları adına, “İhracat gemisinin kaptanı” olarak tanımladıkları Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a kaptan şapkası hediye etti.  İhracatçıların kaptanı olarak nitelendirilen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, aldığı şapka karşısında duygulu anlar yaşayarak, “Aldığım şapka ihracatçılarımızla dünyanın dört bir yanını dolaşmanın güzel bir simgesi oldu. Hayatımda ilk kez gemi kaptanı şapkası alıyorum ve ilk kez böyle bir şapka takıyorum. Ancak mürettabatsız kaptan olmaz. İhracatta yaşadığımız bu başarıda tüm ihracatçıların katkısı büyük” dedi.

Ödül töreni ardından ihracatçılar Ferhat Göçer’in şarkılarıyla renkli bir gece yaşadı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde