İşte 10 hızlı para kazanma yöntemi

İşte 10 hızlı para kazanma yöntemi

Günümüzde internet gibi büyük bir kaynak varken, hem bilgi hem de para kazanma anlamında, kendinizi kolayca geliştirebilirsiniz. Girişimci bir ruha sahip olmak ve gerçekten hayata geçirilebilir projeler üretmek, sevdiğiniz işi yaparak para kazanmanızı sağlayabilir.

İşte 10 hızlı para kazanma yöntemi
16px
24px
08.04.2015 14:13
ABONE OLgoogle

 Ülkemizde stres oyuncağı olarak bilinen ‘slinky’ isimli oyuncağın yaratıcısı, sokaktan topladığı taşları süslü kutulara koyarak ‘pet rock’ ismiyle satışa sunan kişi, günümüzde sahip oldukları servet ile konuşuluyor. Özellikle Freelance çalışarak internet üzerinden para kazanmak beklediğinizden daha kolaydır.

İşte internetten para kazanmanın 10 yolu:

1. Instagramı Etkin Kullanmak

Bunun için biraz geç kalmış olabilirsiniz; ama doğru hamle ile başlarsanız Instagram’ın parlayan yüzü olabilirsiniz. Nasıl bir fenomen olacağınız ise tamamen size kalmış. Instagram, günümüzün en çok tercih edilen sosyal ağı ve hemen her gün yeni bir fenomenle tanışıyoruz. Düşünsenize Danla Biliç ne kadar kısa sürede patlayıverdi. Oysaki o da diğer makyaj bloggerlerı gibiydi. Farkı ise özgünlüğü oldu. İşte buna benzer şekilde sizin de özgün fikirleriniz varsa Instagram sizin için iyi bir para kazanma yeri olabilir. Ama daha önce denenmiş şeyleri yaparak parlayabileceğinizi kesinlikle düşünmeyin.

2. Stok Fotoğraf Pazarlaması Yapmak

Fotoğraf çekerek para kazanıldığını duymuş olabilirsiniz. Ama çektiğiniz fotoğrafları belli sitelere yükleyerek indirilmesi karşılığında, para kazanıldığını duymamış olabilirsiniz. Stok fotoğrafçılık olarak adlandırılan bu iş, Silikon Vadisi’nin tanınmış isimlerinden olan Jon Oringer tarafındankeşfedilmiştir. Jon, öyle bir zamanda böyle bu işi keşfetmiştir ki Silikon Vadisi’nin ilk milyarderi olarak anılmaktadır. 2003 yılında başlattığı stok fotoğrafçılık, günümüzde çok yaygındır. Birçok stok fotoğrafçılık sitesi bulunmaktadır ve buralarda çektiğiniz kareleri satarak para kazanabilirsiniz.

3. İnternetten Yetenek Pazarlaması Yapmak

İnternette yeteneklerinizi pazarlayabileceğiniz birçok platform bulunuyor. Bunların en iyi örnekleri ise Fiverr, SadeceOn ve Bionluk gibi web siteleri. Bu platformları ziyaret ettiğiniz zaman, birçok kişinin farklı yeteneklerini pazarladığını göreceksiniz. Peki, nedir bu yetenekler? 

Fiverr aracılığıyla logo, afiş ve infografik tasarımlarınızı satabilirsiniz. Aynı zamanda videolara intro çeşitli animasyonlar üretebilirsiniz. Satış ve pazarlama yapmak için de gayet uygun bir ortam olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca çeviri işi de yapmanız mümkündür. Bunları en az 5 dolar karşılığında yaparsınız ve eğer yaratıcılığınıza güveniyorsanız çok daha iyi gelirler elde edebilirsiniz. Örneğin; göğsüne bir marka yazarak reklam yapabileceğini söyleyen insanlar görebilirsiniz.

4. Niş Bir Alana Odaklanmış Bir Blog Açmak

Blog açarak para kazanmanın neresi bilinmiyor diyebilirsiniz. Ama bu noktada yapılan birçok yanlış olduğu için para kazanmak da hayal olabiliyor. İşte bu nedenle sizlere çok önemli bir tavsiye vereceğim. Genel bir blog açmak yerine sadece belli bir alana yönelik paylaşımlar yapacağınız bir blog açın. Örneğin; moda blogu açmak yerine sadece takı veya ayakkabı üzerine bir blog açın. Bu şekilde blogunuzdan çok daha iyi reklam geliri elde edebilirsiniz.

5. Domain Pazarlaması Yapmak

Domain (alan adı) satın almak aslına bakarsanız uzun zamandır yapılan bir iş olmasına rağmen pek bilinmeyen bir para kazanma yönetimidir. Domain ne demek bilmeyenlere hemen açıklayayım. Örneğin; Paratic bizim domainimiz ve com alan adı uzantımızdır. Devlet siteleri için gov; eğitim kurumları için edu uzantıları kullanılır. Peki, bunun neresinden para kazanılıyor? 

Marka olmaya uygun isimleri, daha önce satın alınmamışsa alabilir ve daha sonra webmaster forumlarında satabilirsiniz. Eğer güzel domainler bulur ve alırsanız bir süre sonra iyi bir fiyattan satabilirsiniz.

6. Udemy gibi Kanallar Üzerinden Online Kurs Satın

Çok iyi bildiğiniz konu varsa bunları online derslere çevirip, katılımdan para kazanabilirsiniz. Bu nakış tekniklerinden ÖSS hazırlık kursuna, dil eğitiminden ödev desteğine birçok konu üzerine olabilir. Udemy bu konuda dünya lideri, ve kurucularının da ODTÜ’lü bir kaç dahi genç ve arkadaşlarımız olduğunu söylemekten mutluluk duyarız. Derslerinizi İngilizce yapmanız, bir anda Türkiye havuzundan çıkıp dünyaya açılmanızı sağlayacağı için önünüzü çok açacaktır.

7. Airbnb ile Odanızı/Evinizi Kiralayın

AirBnB insanların evlerini ya da evlerindeki bir odayı turistlere kiralamasını sağlayan websitesi. Bu sene konaklamadan servise doğru bir açılım yaptı. Artık siz de turistlere satabileceğinizi düşündüğünüz servisleri orada listeleyebiliyorsunuz. Mesela; bisiklet, mahalle pazarlarıya da sokak lezzetleri gibi geziler düzenleyebilir, ebru ya da Türk yemekleri atölyesi yapabilirsiniz.

8. El Emeğinizi ya da İlginç/İthal Ürünleri Satın

Bir kere Tayland’da kışın Tayland’ı gezip takı toplayan, daha sonra yazın Türkiye’ye geldiğinde onları dükkanlara satan ya da kendi dükkanında satan birisiyle tanışmıştık. Artık devir bunu yapmaya çok daha uygun, çünkü mağazanı internet yapınca kira derdin ortadan kalkıyor. Fark etmişsinizdir, Instagram’dan satış yapan bir sürü insan türedi. 

9. Kendi Web Sitenizi Kurun ve Yönetin

Bilgi birikimi sahibi olduğunuz niş bir konu üzerine bir websitesi kurabilirsiniz. Word Press kullanarak artık bir websitesi yapmanın kolaylığından yukarıda zaten bahsetmiştik. Burada önemli olan bir konu üzerine yoğunlaşmanız, mesela makyaj ya da futbol gibi. Aynı anda hem yemek tarifi, hem makyaj, hem diliş nakış yazmak kötü bir fikir mesela.  Ancak bir websitesini ayağa kaldırmak çok ciddi emek ve zaman istiyor ve para kazanması epey zaman alıyor. Websitelerinin en önemli gelir kapısı Google’ın sağladığı reklam alanları.  Dişe dokunur bir gelir elde etmek istiyorsanız ayda 1 milyon kez tıklanan bir websitenizin olması şart. Ama 1 milyon tıklanacak kadar büyümek senelerin emeği ve yatırımı demek. Ayrıca websitesinin de hosting, domain ismi, plug-in’ler gibi bir sürü giderleri var. Ya da kendi kendinize websitenize reklam almaya uğraşabilirsiniz. Onlar daha karlı olur ama müşteri bulup ikna etmesi, takip etmesi vs zor…

10. Youtuber Olun

YouTube’da da 1 Milyon izleneme sizce ne kadar kazanır? Maalesef Türkiye’de 1 Milyon izlenmeye bile 4 basamaklı bir reklam geliri gelmiyor.  Asıl soru 1 milyon izlenme gibi ciddi bir rakama gelmek için ne yapmak lazım. Çünkü YouTube’da büyümek de websitesi büyütmek gibi çok zor. YouTube’a iş fikri olarak bakıyorsanız, amacınız çok izlenecek videolar yayınlamak olmalı.

Yani birinci öncelik kalite değil, nicelik. Mesela saçma sapan kavga ya da hayvanların kapıştığı videolardan oluşan playlistler manasızca çok izleniyor. Telif haklarını nasıl atlatıyorlar bilmiyoruz. Telif haklarını bir dert olmaktan tamamen kaldırmak isterseniz de evinizde kolayca çekip kurgulayacağınız bir tema düşünün. Mesela yemek videoları ya da nasıl yapılır ya da DIY (kendin yap) videoları çok kolay ve çok izleniyor ama onlarda da rakip çok. Kanal büyütmek kolay değil. Reklamlara da hiç bel bağlanmaz. En iyi ihtimal marka işbirlikleri ile bu yolda yürümeniz.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde