İşte her şeyi başlatan ihbar

İşte her şeyi başlatan ihbar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü gönderilen ihbar da özetle şu bilgilere yer verildi

İşte her şeyi başlatan ihbar
16px
24px
28.01.2010 08:36
ABONE OLgoogle

Poyrazköy'deki kazı çalışmalarını başlatan 16 Nisan 2009'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü'ne gönderilen ihbar da iddianameye girdi. İhbarda özetle şu bilgilere yer verildi:

LİDERLERİ ALBAY GÖKTAŞ

"Ergenekon davasında tutuklu bulunan emekli Albay Levent Göktaş'a bağlı olarak faaliyet gösteren ve eylem yapmak için emir bekleyen, Levent Bektaş liderliğindeki, Emre Onat, Turhan Ecevit, Eren Günay ve Ercan Kirteçtepe'den oluşan ekiptir. Bu şahısların eğitimli birer asker ve patlayıcı uzmanı oldukları, Levent Göktaş'tan emir alır almaz Ergenekon adına eylem yapacaklarını, Levent Göktaş'ın serbest bırakılmaması durumunda Ergenekon Savcılarına yönelik büyük bir eylem yapacaklardır" denildi.

DALAN'IN HABERİ VAR

"Bu eylem için ellerinde bulunan patlayıcı ve silahları Bedrettin Dalan'a ait araziye gömdüklerini, bu malzemelerden Dalan'ın da haberinin olduğunu, bu malzemeleri Beykoz'da bulunan Kurs Sualtı Komutanlığı'nın arka tarafında bulunan köpek kulübeleri ve su deposundan denizin aksi istikametine, tepeye doğru giden patika yolun etrafına gömdükleri…" belirtiliyordu.

CEPHANELİK TARİF EDİLEN YERDE

İhbar mektubu üzerine harekete geçen emniyet güçleri, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla İstek Vakfı'na ait Beykoz Poyrazköy Keçilik Mevkiindeki bahçe ve arazilerde kazı çalışmaları başlattı. İhbar mektubunda detaylarıyla belirtilen noktalarda metal detektörüyle yapılan aramalarda örgüte ait cephanelik bulundu.

CEMAATLE İRTİBAT BAŞÇAVUŞLA

İhbarda örgütün provokasyonlarla darbe zemini oluşturmak için bazı cemaatleri yönlendirmeye çalıştığı da belirtildi. "İhbarda, Poyrazköy sanığı, emekli Kıdemli Başçavuş Halil Cura'nın, Bağımsız Türkiye Partisi başta olmak üzere çeşitli toplumsal (cemaat) gruplarla Ergenekon Terör Örgütü'nün provokasyon manipülasyon hedefleri paralelinde irtibat kuran kişidir. Astsubay Başçavuş Saadettin Doğan Ergenekon üyesidir" denildi.

Yeni Şafak

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde