İşte en fazla para harcatan renk

İşte en fazla para harcatan renk

New York Üniversitesi’nin en popüler pazarlama ve psikoloji profesörü olan Adam Alter, bilinçaltı güçler karar sürecini nasıl etkiliyoru anlattı.

İşte en fazla para harcatan renk
16px
24px
26.11.2014 15:50
ABONE OLgoogle
Perakende Günleri’14'te konuşan New York Üniversitesi’nin en popüler pazarlama ve psikoloji profesörü olan Adam Alter, bilinçaltı güçler karar sürecini nasıl etkiliyor; tüketici, markanıza na anlam yüklüyor? sorusunun cevabını izleyicilerle paylaştı.

Kırmızı renk daha çok para harcatıyor

Adam Alter, harcama ve tüketici davranışlarında renklerin, seçilen isimlerin önemine değinerek, “Düşünce ve davranışlarımız tahmin etmediğimiz şeylerin etkisi altında. Renkler de bunlardan biri. Örneğin; şeker pembesi sakin ve huzur verici bir renk olduğu için olumsuz tepki vermiyoruz. Bağış kampanyalarında pembe renk kullanıldığında bağışların arttığını gözlemliyoruz. Kırmızı renk ise iştahı artırıp yeme isteği uyandırırken, daha çok para harcatıyor. Ayrıca kırmızı renk detaylarda hakimiyet sağlıyor. Satışta detaylara hakim olmak için kırmızı önemli. Bu nedenle perakende sektörü için kırmızı çok önemli. Mavi ise yaratıcılığı artırıyor” dedi.

İnsanın sosyal bir varlık olduğunun, dürüstlüğün insanın içinde bulunduğu kurgu ve ortamla çok ilgili olduğunun altını çizen Alter; “Birilerinin sizi izliyor olma hissi, daha dikkatli olmanıza yol açıyor” diyerek mağazalara ayna konularak insanların daha temkinli hareket etmesinin sağlanabileceği örneğini paylaştı.

İsim seçimlerinin de önemine değinen Alter; insanların kendi isimlerinin baş harflerine karşı daha duyarlı olduğunu söyleyerek; “Perakendede insanoğlu kendi uzantısı olan bir ürün ve hizmet almak istiyor. Seçilen isim akıcı olmalı. Şirket isminin kolay telaffuz edilebilmesi borsada şirket hisselerinin daha fazla ilgi görmesine, kendi adı kolay söylenebilen bir profesyonelin kariyer basamaklarını daha hızlı tırmanmasına yol açabiliyor. Yalnız, lüks markalar için bir istisna söz konusu. Zor telaffuz edilen bir isim markanın daha itibarlı, daha lüks olduğu algısı yaratıyor” dedi.    
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde