İşte dünyanın en güçlü kadını

İşte dünyanın en güçlü kadını

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Forbes dergisi tarafından bir kez daha dünyanın en güçlü kadını seçildi.

İşte dünyanın en güçlü kadını
16px
24px
27.05.2015 04:42
ABONE OLgoogle
Merkel son 12 yıl içerisinde, dünyanın en güçlü kadınları sıralamasında on kez ilk 10 arasında yer alırken, son 5 yıldır üst üste beşinci kez listenin en üst sırasına yerleşmeyi başardı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Forbes dergisinin hazırladığı listede beşinci defa “dünyanın en güçlü kadını” olarak yer buldu. Forbes dergisinin 2015 yılı “Dünyanın En Güçlü 100 Kadını Listesi” açıklandı. Sıralamada on kez ilk onda yer alan Angela Merkel, üst üste beşinci kez birinci seçildi.

Listede 24 şirket üst yöneticisi, 15 dolar milyarderi ve 8 devlet ya da hükümet başkanı bulunuyor. ABD’de 2016 başkanlık seçimleri için Demokrat Parti’den aday adaylığını açıklayan eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, geçen sene listede altıncı sıradayken bu yıl ikinciliğe çıktı. Dergi, Hillary Clinton’ı 2016′da Merkel’i yerinden edebilecek kişi olarak gösterdi.

Listede yer alan tek Türk 70′nci sıradaki Güler Sabancı oldu. Sabancı, geçen yıl 60′ncı sırada bulunuyordu. Forbes dergisinin 2004 yılından beri hazırladığı listede yer alan kadınlar, medyada görünürlük, siyaset ve ekonomiyi yönlendirme gibi kriterlerin göz önüne alınması sonucunda belirleniyor.

Dünyanın en güçlü 100 kadınları listesinde ilk 10 şu şekilde sıralandı:
1- Almanya Başbakanı Angela Merkel
2- Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton
3- Bill ve Melinda Gates Vakfı Eş Başkanı Melinda Gates
4- Fed Başkanı Janet Yellen
5- General Motors Üst Yöneticisi Mary Barra
6- IMF Başkanı Christine Lagarde
7- Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff
8- Facebook Üst Yöneticisi Sheryl Sandberg
9- Youtube Üst Yöneticisi Susan Wojcicki
10- ABD Başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde