İşte borsada “En Beğenilen Hisseler''

İşte borsada “En Beğenilen Hisseler''

Türkiye’nin köklü yatırım şirketlerinden Ata Yatırım’ın, “2019 Strateji Raporu” yayınlandı.

İşte borsada “En Beğenilen Hisseler''
16px
24px
25.10.2019 14:48
ABONE OLgoogle

Raporda, azalan faiz oranlarının, hisse senetlerine olumlu etki edeceği vurgulanırken, en beğenilen hisseler ve piyasaların geleceğine ilişkin öngörülere yer verildi.

Garanti Bankası, Erdemir, Türk Telekom, Tofaş, Petkim, Pegasus, Ülker Bisküvi, Migros ve Doğuş Otomotiv, Ata Yatırım’ın “En Beğenilen Hisseleri” arasında yer aldı.

Endekste yüzde 40 yukarı yönlü potansiyel olduğu ve bir yıllık hedefin 135 bin olarak revize edildiği raporda, ana temanın düşük faiz ortamına dönüş olacağı, yakın zamandaki jeopolitik risklerin takip edilmesi gerektiği vurgulanırken, kısa vadede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’ye seyahati ve Suriye’de yaşanacak gelişmelerin belirleyici olacağına dikkat çekildi.

Faizlerde yaşanan düşüşün hisse senetleri için destekleyici olacağını söyleyen Ata Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Cemal Demirtaş “Özellikle düşük faiz ortamında otomotiv sektöründe yükseliş bekliyoruz. İç talepte canlanma yaşanacağını düşündüğümüz otomotiv sektöründe Tofaş başta olmak üzere Doğuş Otomotiv’i beğeniyoruz. Pegasus da yükselişini devam ettireceğini düşündüğümüz hisseler arasında yer alıyor.

Türk Telekom, Ülker, Migros, Ereğli ve Petkim hisseleri de beğendiğimiz hisseler arasında. Temettü beklentisi ve yabancı ortak sürecinin Türk Telekom’a karlılık olarak yansıyacağını düşünüyoruz. Ülker’de Godiva tarafında yaşanan olumlu gelişmelerin hissede yukarı yönlü potansiyel yaratacağı beklentisindeyiz.  Migros da, üçüncü çeyrekte kar açıklanması ile beraber ciddi potansiyel barındırıyor. Emtia tarafında ise Ereğli ve Petkim beğendiğimiz hisseler arasında yer alıyor. Dünyada emtiaların düşmesi hisselerde baskı oluşturuyor. Global talebin artmaya başlayabileceği ve yeniden emtia  piyasalarının toparlanacağı beklentisiyle Ereğli ve Petkim cazip yatırımlar olarak görülüyor. Star Rafinerisi’nin tam kapasiteye ulaşması ve lojistik maliyetlerin azalması ile birlikte Petkim olumlu yönde etkilenecektir. 

Beğenilen hisseler arasında yer alan şirketlerin, rekabetçi yapılarıyla dikkat çektiğini belirten Cemal Demirtaş, “Düşük faiz ortamında bu kriterin çok önemli bir etken olduğu yadsınamaz. 2020 hisse senedi piyasasında ana temamız, zayıf TL’den dolayı hisse performansı baskı altında kalmış, azalan faizler tarafından desteklenecek ve iç talepten yararlanacak olan şirketlere odaklanmak olacaktır. Ayrıca özel hikayeleri ve rekabetçi avantajları bulunan, pazarda iyi konumlanmış şirketlere odaklanıyoruz” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde