İste basketbolun yeni patronu

İste basketbolun yeni patronu

Basketbol Federasyonu'nun eski Başkanı Turgay Demirel'in FIBA Başkanı seçilmesiyle boşalan federasyon başkanlığını kim kazandı?

İste basketbolun yeni patronu
16px
24px
27.05.2015 12:03
ABONE OLgoogle
Harun Erdenay, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun olağanüstü genel kurulunda rakibi Lutfi Arıboğan'ı geçerek yeni başkanı oldu. Genel kurul sonunda Erdenay’a 93 oy çıkarken rakibi Lutfi Arıboğan 81 oyda kaldı.

Ankara'da yapılan Olağanüstü Kongre’de 93 oy alan Erdenay 16 ay daha TBF Başkanı oldu. Arıboğan ise 81 oy toplayabildi.

Yeterli çoğunluğun sağlanmasıyla saat 11.00’de başlayan Türkiye Basketbol Federasyonu Olağanüstü Kongresi’nde saatler 12.20’yi gösterdiğinde başkanı belirleyecek seçim süreci toplam 5 sandıkta başlarken oy kullanma süresi 90 dakika olarak ilan edildi. 

13.50’de bitmesi gereken seçim için yetişemeyenleri göz önüne alan bazı delegelerin verdiği imzalı önerge ile 20 dakika ek süre verildi. 14.00’de oylamaya sunulan önerge kabul edildi ve seçim saati 14.20’ye çekildi. 14.20'de başlayan oy sayımı sonunda ise Harun Erdenay 93 oyla başkan seçildi.  

Sanık     Harun Erdenay Lutfi Arıboğan
1                 19                       16
2                 19                       16
3                 17                       17
4                 17                       17
5                 21                       15
TOPLAM  93                       81           
 
BAŞKANLIK DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ OLDU

Basketbol Federasyonu'nun eski Başkanı Turgay Demirel'in FIBA Başkanı seçilmesiyle boşalan federasyon başkanlığını Harun Erdenay, 3 aydır geçici olarak yürütüyordu. Olağanüstü Kongreyle seçilerek görevi resmen devralan Erdenay 16 ay daha bu görevi sürdürecek.

Doğum gününde başkanlığa seçilen 'pegasus' lakaplı Türk basketbolunun efsane ismi Harun Erdenay, kongrenin sonuçlanması sonrasında yaptığı açıklamada üyelere teşekkür ederken herkesle yan yana durarak Türk basketbolunu daha ileri götürmeyi hedeflediklerini söyledi.  
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde