İşte Trump’la görüşen ilk Türk işadamı

İşte Trump’la görüşen ilk Türk işadamı

Taşyapı patronu Emrullah Turanlı, yemekte başkan seçildikten sonra Donald Trump ile sohbet etme imkanı bulan ilk Türk işadamı oldu.

İşte Trump’la görüşen ilk Türk işadamı
16px
24px
08.03.2017 04:20
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin önde gelen işadamlarından Taş Yapı Grup Başkanı Emrullah Turanlı, Amerikalı iş ortakları tarafından ABD’de iktidara gelen Cumhuriyetçi Parti’nin üst yönetiminin Miami Palm Beach’te buluştuğu yemeğe davet edildi.

Turanlı, yemekte başkan seçildikten sonra Donald Trump ile sohbet etme imkanı bulan ilk Türk işadamı oldu. Başkan Trump sohbette, Turanlı'ya iki ülke arasındaki dostluktan çok memnun olduğunu belirtti ve bunun daha ileri gideceğinden söz etti..

ABD Başkanı Donald Trump ile tanışıklığının 15 yıl öncesine uzandığına değinen Emrullah Turanlı, “O zaman Türkiye’de bir projenin geliştirilmesi için görüşmüştük. Başkan olduktan sonra Donald Trump’ın yemin törenine de davet edilmiştim. Orada kendisine hayırlı olsun dileklerimi iletmiş, başarı dilemiştim. Şimdi ise kendisini Türkiye’ye davet ettim. İkinci kez tebrik etme fırsatı buldum.



40 YILLIK DOST GİBİ

Cumhuriyetçi Parti'nin Başkanı Ronna Romney McDaniel, Emrullah Turanlı'yı verilen yemekte sanki kırk yıllık dostmuş gibi karşıladı.

Emrullah Turanlı, Trump’ın yemin töreni davetini neden sakladı?

İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ

Turanlı, aynı yemekte, ABD'de hem Beyaz Saray'a hakim olarak hem de Kongre'de çoğunluk sağlayarak iktidara gelen Cumhuriyetçi Parti'nin Başkanı Ronna Romney McDaniel ile de bir araya geldi.

McDaniel'e seçimlerden dolayı tebriklerini sunan Turanlı, başarılarının devamını diledi. Turanlı'nın, Türkiye'nin coğrafyasını ve kültürünü tanımak için davetini memnuniyetle karşılayan McDaniel, Türkiye'ye fırsat bulduğunda geleceğini belirtti.

Amerika'daki görüşmelerinin devam edeceğini ifade eden Turanlı, “Bizim burada projelerimiz var. ABD'li dostlarımızın da Türkiye'ye ilişkin plan projeleri söz konusu. Aynı zamanda Amerika'nın önde gelen işadamlarını Türkiye'ye davet ettim. Böylece hem Türkiye'de hem de Amerika'da iş birliklerimiz olacak. Bunu sadece ticari bir işbirliği olarak görmemek lazım. Bu ilişkiler iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine büyük katkı sağlayacak” dedi.

TURANLI FLORIDA VALİSİ İLE BİRLİKTE

Emrullah Turanlı (solda), Florida Valisi Rick Scott (soldan ikinci) ile bir araya geldiler.

Türkiye'nin çok güzel bir ülke, İstanbul'un da çok güzel bir şehir olduğunu dile getiren Vali Scott, Taşyapı'nın patronu Turanlı'ya ilk fırsatta Türkiye'ye gelmek istediğini içtenlikle söyledi.

ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'la yemekte bir araya gelen Emrullah Turanlı, sohbette Türk halkı ile ABD halkı arasındaki dostluğun yüzyıllara dayandığını anlattı.

İŞADAMLARINA DAVET

Gecede Cumhuriyetçi Parti Ulusal Komitesi Başkanı Ronna Romney McDaniel ile de sohbet etmek imkânı bulduğunu anlatan Emrullah Turanlı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kendisi çok samimi ve dost bir insan. Ona da Türkiye ve Türk halkı ile ilgili çok güzel bilgiler verdim. Kendisini ve ailesini Türkiye’de ağırlamak istediğimizi ilettim. O da Türkiye’ye fırsat bulunca geleceğini, İstanbul’u ve Türkleri çok sevdiğini anlattı.” Florida Valisi ile yaptığı görüşmede de benzer konuşmaların yaşandığını kaydeden Turanlı, ABD’li işadamlarını da Türkiye’ye yatırıma davet ettiğini söyledi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde