İşte 'Takiye'nin Jet Fadıl'ı

İşte 'Takiye'nin Jet Fadıl'ı

Oyuncu Rutkay Aziz, Fahriye Evcen'in başını örttüğü 'Takiye' filminde 'Jet Fadıl' lakaplı Fadıl Akgündüz'e gönderme var.

İşte 'Takiye'nin Jet Fadıl'ı
16px
24px
07.04.2010 08:41
ABONE OLgoogle

Oyuncu Rutkay Aziz, Fahriye Evcen'in başını örttüğü 'Takiye' filminde 'Jet Fadıl' lakaplı Fadıl Akgündüz'e gönderme var. Aziz, rolünü 'karaktersiz' diye tanımladı

Filmfabrik'in yapımcısı olduğu 'Takiye' adlı sinema filmi için Rutkay Aziz, 'karaktersiz bir karakteri canlandırıyor. Kadir Sözen'in yapımcısı olduğu 'Takiye'de, insanların dini duygularıyla oynayan bir işadamını canlandıran Aziz, 'Jimpa Hüseyin' karakterini "İnsanları dinle aldatan bir şirkette, işadamı görünümünde çalışan karaktersiz bir karakteri canlandırıyorum" diyerek tarif etti.

İKİ DİL KULLANILDI!
Halkı dolandıran birçok şirketin olduğunu belirten yapımcı Sözen, tek bir kişinin hikayesini anlatmadıklarını özellikle dile getirdi. Hollandalı Ben Verbong'un yönettiği filmde Erhan Emre, Fahriye Evcen, Ali Sürmeli, Rutkay Aziz ve Mahir Günşıray rol aldı. Filmin konuşu şöyle: Metin, Almanya'da popüler olan yatırım şirketi JİMPA'ya tüm parasını yatırmıştır. Yakın çevresini de bu şirkete para yatırmaya teşvik eden Metin, büyük vaatlerde bulunan bu şirketin bütün paraları toplayıp, iflas ettiğini açıklayarak ortadan yok olmasıyla birlikte büyük bir çıkmazın içine düşer. Kendini suçlu hisseden Metin, hiç ummadığı kadar karışık ve tehlikeli bir yola girecektir. Çekimleri Almanya ve Türkiye'de gerçekleştirilen 'Takiye'de, oyuncular hem Almanca hem de Türkçe konuşuyor. Film, 7 Mayıs'ta vizyona girecek.

12 MİLYAR $ TOPLADILAR
Meclis Araştırma Komisyonu'nun raporuna göre, 1984'ten bu yana faaliyette bulunan 74 holding, 2000 yılına kadar yurtdışındaki 1 milyona yakın Türk vatandaşından makbuz karşılığı 12.1 milyar dolar topladı. Bu holdinglerle ilgili 52 suç duyurusu yaptı, 21 kamu davası ise sürüyor. Mağdurlar yatırdıkları paranın bir kısmını 'kar payı' olarak geri aldı. Ancak büyük kısmı dolandırıldıklarını anladıklarında bir daha holding yetkilisinin yüzünü göremedi. Mağdurların pek çoğunun psikolojisi bozuldu. Örneğin 43 yaşındaki Aksaraylı Emin Yeşildağ, Almanya'da intihar etti.

FADIL AKGÜNDÜZ KİMDİR?
JetPA adında, otomobil pazarlama hizmeti veren bir şirkete sahipti. Siirt'te yüzde 100 yerli otomobil fabrikasını inşa etmeye başladığında büyük sükse yaptı. Akgündüz, fabrikasına sermaye toplarken, dönemin politik karışıklığının da etkisiyle iflas etti. 'Takiye' filminde Rutkay Aziz'in canlandırdığı karakter akıllara Akgündüz'ü getiriyor.

Özlem Esmergül/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde