İşte Silivri'de felaketin bilançosu

İşte Silivri'de felaketin bilançosu

Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, sel felaketinin bilançosunu açıkladı

İşte Silivri'de felaketin bilançosu
16px
24px
12.09.2009 16:22
ABONE OLgoogle

Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, sel nedeniyle ilçede bin 600 ev ile 363 iş yerinin hasar gördüğünü bildirdi.

Demirkol, sel suları ve balçıkla dolduğu için evleri oturulamaz durumda olan vatandaşların yakınlarının yanında kaldıklarını söyledi.

Demirkol, "Sel nedeniyle ilçede bin 600 ev ile 363 iş yeri hasar gördü. Konutlardaki hasar genelde eşyalarla alakalı. Ancak 16 evin kendisinde sorun var. Bunların 6'sı oturulamayacak durumda. Ayrıca sel nedeniyle denize sürüklenen 144 aracı da denizden çıkarttık. Bir otoparka çekilen araçlar, sahiplerine tutanakla teslim ediliyor" diye konuştu.

Selde kaybolan biri çocuk 3 kişiyi arama çalışmalarının ise devam ettiğini vurgulayan Demirkol, "Selde kaybolan Hikmet Pekgürbüz, Dila Manav ve Nihat Serdiyol'u arama çalışmaları sürüyor. Suyun bulanık olması çalışmaları olumsuz etkiliyor. Yüzeyden 5 santimetre aşağısı görünmüyor. Sahil Güvenlik ekipleri de açıkta cesetleri arıyor" dedi.

Selde kamu binalarının da zarar gördüğünü kaydeden Demirkol, "İ lçedeki 7 okulda da hasar var. İlçede eğitimin 28 Eylülde başlaması için valiliğe talebimizi ilettik. Okulların bodrum katları suyla dolu. Ayrıca elektrik panoları ve tesisatı hasar gürmüş" bilgisini verdi.

Çatalca Kaymakamı Yüksel Ayhan, ilçede yaşanan su baskını nedeniyle 200 ev ile 100 iş yerinin hasar gördüğünü, 30 evin de yıkıldığını bildirdi.
Özellikle ilçedeki altyapının çok büyük zarar görd üğünü ifade eden Ayhan, 2'si ilçe yolu olmak üzere 7 köprünün sel nedeniyle yıkıldığını, bu nedenle ilçeye alternatif yollardan ulaşımın sağlandığını kaydetti.

Hasar tespit çalışmalarının büyük kısmının tamamlandığını belirten Ayhan, "Selde 200 ev ile 100 iş yeri hasar gördü, 30 ev de yıkıldı. Selde kaybolan 4 kişiden birini bulduk. Diğer 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor" diye konuştu.

Selde kaybolanları bulmak için çalışmaların sürdüğünü anlatan Ayhan, "Çatalca İstasyonu'ndaki aramaları tamamladık ancak sonuç alamadık. Şimdi ekiplerimiz Karasu Deresi üzerinden geçen TEM Otoyolu'ndaki viyadük altında çalışıyor. Zaten bir kişi de burada bulundu" şeklinde konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde