İşte Sarıyer'deki infazın perde arkası!

İşte Sarıyer'deki infazın perde arkası!

Hollanda emniyeti ve mafyası tarafından aranan Ali Ekber Akgün'ün infazının perde arkasındane var?

İşte Sarıyer'deki infazın perde arkası!
16px
24px
25.12.2014 14:51
ABONE OLgoogle
İstanbul Sarıyer'de dün cadde ortasında mafya usulü cinayet işlendi. Hollanda emniyeti ve mafyası tarafından da aranan Ali Ekber Akgün'ü takip eden katiller, Akgün'ün aracını kurşun yağmuruna tuttu. Olay şöyle meydana geldi. Saldırganlar, Bentley marka lüks aracıyla yola çıkan Akgün'ü takip etti. Akgün'ün aracı İstinye'de kırmızı ışıkta durunca, şoför camından kurşun yağdırdılar. Ali Akber Akgün aracın içinde can verdi.

KİMYASAL ALİ
 
Posta.com.tr'den Yaşar Can'ın haberine göre, Ali Ekber Akgün Hollanda'da Türkiyemspor'da futbol oynadı ve yöneticilik yaptı. Hollanda'da "Kimyasal Ali" lakabıyla bilinen Akgün, ruhsatsız silah taşıma nedeniyle hapis cezası almıştı. Lüks otomobil düşkünlüğüyle bilinen Ali Akgün uyuşturucu baronları arasındaki hesaplaşmalardan sıyrılarak yüklü miktarda para elde etti.
 
FUTBOLDAN MAFYAYA
 

Ali Ekber Akgün, Türkiyemspor'da oynadığı dönemde anlaşmazlık yaşadığı kulüp başkanı Nedim İmaç'ı tehdit etti. Türkiyemspor'da tam 16 yıl başkanlık yapan İmaç, Şubat 2007'de Amsterdam'da kimlikleri tespit edilemeyen birkaç kişinin silahlı saldırısı sonucu hayata gözlerini yumdu. İmaç'ın kafasına isabet eden 3 kurşunla öldürülmesi, katillerin profesyonel olduğu iddiasını gündeme getirdi. Ali Akgün, bu cinayetin bir numaralı şüphelisi olarak yargılandı.

Akgün, Hollanda, Almanya ve Türkiye üçgenindeki uyuşturucu baronlarının savaşından büyük güç elde etmişti. Ancak bu güç onun sonunu hazırladı. Baronlar peşine düştü. Akgün önce Dubai'ye, sonra Türkiye'ye kaçtı. Ancak bu kaçış dün öğlen sona erdi ve öldürüldü. Hollanda basınına göre, bu cinayetin arkasında Karadeniz çetesi yer alıyor.
 
11 YILDIR SÜREN SAVAŞ
 
Ali Akgün'ün de adının geçtiği Vaniköy Baskını uzun süre konuşulmuştu. 9 yıl önce Hollanda'ya gönderilen 5 milyon dolarlık bir uyuşturucu sevkiyatının ardından ortak iş yapan iki çete arasında kanlı bir hesaplaşma başladı. Para paylaşımından çıkan kanlı uyuşturucu savaşı Ertuğrul Yılmaz 2003'te Almanya'da kafasına tek kurşun sıkılarak öldürülmesiyle başladı.
 
Uyuşturucu şebekesini yönettiği ileri sürülen ve o yıllarda Hollanda'da yaşayan Atilla Önder ile Fikret Eskin, Adıyamanlılar Çetesi'nin lideri Ramazan Özaslan'ı bu cinayetten sorumlu tuttu. Hollanda ve Almanya'da bu savaş devam etti. 2 uyuşturucu çetesi arasında süren çatışmalarda 4 kişi yaralandı. Savaş İstanbul'a sıçradı. İki çetenin 5 milyon dolarlık uyuşturucu parası anlaşmazlığı, İstanbul'da 300 polis ve helikopter eşliğinde yapılan operasyonla doruk noktasına ulaştı. Ancak bu operasyon da yetmedi.
 
"SON NOKTA" VE "NEMRUT" OPERASYONU
 
2005'ten beri iki çeteyi takibe alan polis, 5 kişinin öldürüldüğü savaşı bitirmek için 2007'de Karadenizliler çetesine "Son Nokta", Adıyamanlılar çetesine de "Nemrut" adıyla operasyonlar düzenledi. Dün öldürülen Ali Akgün'ün adı bu iki operasyondan sonra daha sık anılmıştı. Hollanda basınında yer alan haberlere göre Adıyamanlılar çetesine yakın olan Ali Akgün'ü Karadenizliler çetesi öldürdü.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde