İşte Merkez Bankası'na çatmanın bedeli

İşte Merkez Bankası'na çatmanın bedeli

Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’yı “Vatanı satmakla” suçlamasının faturasını açıkladı.

İşte Merkez Bankası'na çatmanın bedeli
16px
24px
01.03.2015 07:28
ABONE OLgoogle
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faizin düşürülmesi için Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’yı “Vatanı satmakla” suçlamasının faturasını açıkladı.

Öztrak, son bir ayda gösterge tahvilin faizini yüzde 6.7’den  8.7’lere çıktığını belirterek, “Faizi düşüreceğim diyerek, hem faizi hem de döviz kurunu sıçratanlar bu memlekette büyük bir yangının fitilini ateşlemek üzeredir. Merkez Bankasının güvenilirliğine Cumhurbaşkanı tarafından yapılan saldırılar; sermaye girişlerinde ani duruşa ve sonuçta finansal bir krize dahi neden olabilecek niteliktedir” dedi. Öztrak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

BEDELİ HEP VATANDAŞ ÖDÜYOR

Küresel sermaye havuzunun kurumakta olduğu bu günlerde hali hazırda en kırılgan beş ekonomiden biri ilan edilen ülkemizde vatandaşlarımız çok ciddi bedeller ödeyebilir. Enerji Bakanının yaptığı son açıklamalar, Rusya’dan alınan doğal gaz indirimi, Cumhurbaşkanının döviz kurunun ateşini çıkaran açıklamaları nedeniyle, vatandaşa yansıtılamamaktadır.

“FAİZ DÜŞÜR” DİYEREK FAİZİ YÜKSELTTİ

Cumhurbaşkanının faizi düşürmek iddiasıyla kopardığı fırtına son bir ayda gösterge tahvilin faizini yüzde 6.7’den yüzde 8.7’lere getirmiştir. Kaldı ki faizden şikayet eden dönemin Başbakanı’nın 11 yıllık AKP iktidarı döneminde milletin geliriyle ödenen faiz 390 milyar dolarla, kendinden önceki 27 yılda ödenen faizin 1.6 katı olmuştur.

FİTİLİ ATEŞLEMEK ÜZERELER

Bugün faizi düşüreceğim diyerek, hem faizi hem de döviz kurunu sıçratanlar bu memlekette büyük bir yangının fitilini ateşlemek üzeredir. Merkez Bankasının güvenilirliğine Cumhurbaşkanı tarafından yapılan saldırılar; sermaye girişlerinde ani duruşa ve sonuçta finansal bir krize dahi neden olabilecek niteliktedir. Unutulmamalıdır ki bu ülkede reel sektörün net döviz borcu 179 milyar dolardır. Dolar kurundaki 10 kuruşluk artış reel sektörün omuzlarına 18 milyar TL ilave kur farkı zararı yüklemektedir.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde