İşte kurumlar vergisi rekortmenleri

İşte kurumlar vergisi rekortmenleri

Türkiye'nin kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı. Rekortmen yine değişmedi...

İşte kurumlar vergisi rekortmenleri
16px
24px
14.05.2008 14:17
ABONE OLgoogle

Türk Telekomünikasyon A.Ş (Türk Telekom), tahakkuk ettirilen 820 milyon 826 bin YTL'lik vergiyle, bu yıl da Türkiye'nin kurumlar vergisi rekortmeni oldu.

Edinilen bilgiye göre, Nisan ayında verilen kurumlar vergisi beyannameleriyle 2007 yılı için 4 milyar 104 milyon 134 bin YTL gelir bildiriminde bulunan ve kendisine 820 milyon 826 bin YTL vergi çıkarılan Türk Telekom, Ankara'nın ardından, Türkiye'nin de vergi rekortmenliğini bırakmadı.

Telekom'u, 650 milyon 401 bin YTL tutarında kurumlar vergisi ile Ziraat
Bankası, 548 milyon 660 bin YTL vergi ile de Akbank izledi. Garanti Bankasının 493 milyon 563 bin YTL vergi ile dördüncü, İş Bankasının ise 368 milyon 346 bin YTL vergi ile beşinci olduğu rekortmenler listesinde, ilk 25'in 12'ini bankalar oluşturdu.

İlk 25'deki diğer bankalar da, Türkiye Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Finansbank, HCBC Bank, Fortis Bank, Denizbank ve Türk Ekonomi Bankası olarak sıralandı. İlk 100'e de 23 bankanın girmesi dikkat çekti.

Bu arada rekortmenler listesinde TÜPRAŞ, Türk Hava Yolları, Arçelik, OPET, Anadolu Efes, PTT, OPET, Migros, Merkez Bankası, Mey İçki, Doğan Yayın Holding, Coca Cola, Yurt İçi Kargo, Koza Altın İşletmesi, Ülker Grubu, Turkcell ve BİM gibi kuruluşlar da yer aldı.

LİSTEDE İSTANBUL AĞIRLIĞI

Veriler, Türkiye'nin en fazla kurumlar vergisi ödeyecek ilk 100 şirketinin 66'sının merkezinin İstanbul'da olduğunu da ortaya koydu. İstanbul'u 18 kurum ile Ankara, 4 kurum ile Kocaeli, 2 kurum ile de İzmir izledi. Bursa, Adana, Konya, Denizli, Erzurum, Kastamonu, Ordu, Zonguldak, Rize ve Mersin de ilk 100'e birer rekortmen soktu.

Sektör dağılımı da, bankalardan sonra rekortmenlerin özellikle çimento, telekomünikasyon, akaryakıt dağıtımı, demir-çelik ve sigara üretimi ile ithalat-ihracat alanında yoğunlaştığını ortaya koydu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde