İşte Koç Grubu'nun yeni hedefi

İşte Koç Grubu'nun yeni hedefi

Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu yeni hedeflerini açıkladı

İşte Koç Grubu'nun yeni hedefi
16px
24px
24.01.2013 10:28
ABONE OLgoogle

Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, "Petrolde zaten lideriz. Gaz ve elektrikte önde gelen gruplardan birisi olmayı hedefliyoruz" dedi.

Doğalgaz konusunda arz güvenliği açısından sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) terminali ve gaz depolama sahası yatırımlarına ihtiyaç olduğunu anlatan Memioğlu, bu alanda LNG gazlaştırma tesisleri de dahil her türlü ithalat opsiyonunu değerlendirdiklerini belirtti.
 
Koç Grubu'nun petrol alanındaki eksiğinin arama ve üretim olduğunu ifade eden Memioğlu, arama faaliyeti düşünmediklerini ancak üretim yapmak istediklerini açıkladı.

Memioğlu, "Özellikle lojistik avantajıve verimliliği nedeniyle yakın ülkeleri değerlendiriyoruz. Esasında petrolün nerede üretildiği o kadar önemli değil, çünkü değeri belli önemli olan kaynağına sahip olabilmek" dedi.
 
Enerjinin Koç Grubunun en önemli işleri arasında yer aldığını hatırlatan Memioğlu, "Petrolde zaten lideriz. Bu pozisyonumuzu güçlendirmek istiyoruz. Doğalgaz ve elektrikte liberalleşme süreci tam istediğimiz yerde değil. Her ikisinde de önde gelen gruplardan birisi olmayı hedefliyoruz. " diye konuştu. (Dünya)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde