İşte İmam işte cemaat

İşte İmam işte cemaat

İmam Altınbaş, "Takım gol atınca stat 'İşte imam, işte cemaat' diye bağırıyor. Taraftar da İzmirliler de çok destek veriyor" dedi

İşte İmam işte cemaat
16px
24px
02.02.2013 08:47
ABONE OLgoogle

Bir dönemin efsane takımı Göztepe'yi alan Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, "Takım gol atınca stat 'İşte imam, işte cemaat' diye bağırıyor. Taraftar da İzmirliler de çok destek veriyor" dedi

Türk futbolunda bir döneme damga vuran, Avrupa'da yarı finale kadar yükselen ancak sonra amatör kümeye kadar inen efsane Göztepe Spor Kulübü'nün sahibi İmam Altınbaş'la bir araya geldik. Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Altınbaş'ı hepimiz mücevher, banka, petrol vs gibi işlerinden tanıyoruz. Spora olan düşkünlüğünü kulübü satın alarak işe döken İmam Altınbaş'a "Hangisi daha zor?" diye sorduk. Cevabı "Futbol zor iş" oluyor. Hedefini "Real Madrid'i yenecek takım kurmak" diye açıklayan Altınbaş, taraftarın kendisine olan sevgisini de şöyle anlatıyor: "Takım gol atınca stat 'İşte İmam, işte cemaat' diye bağırıyor."

EN ZOR İŞ FUTBOL

 Türkiye'nin en köklü futbol kulüplerinden Göztepe'yi bünyenize katarak spor alanında da iddialı olduğunuzu gösteriyorsunuz. Bu iş nasıl oldu biraz anlatır mısınız?

TMSF'den arkadaşım Mehmet Bey spora olan düşkünlüğümü biliyordu. Bir gün bana Adanaspor, İstanbulspor ya da Göztepe kulüplerini satacaklarını söyledi. "Hangisini isterseniz verelim. Hem sosyal sorumluluk hem de Türk sporuna hizmetiniz olur" dedi. Bunun ağır bir sosyal sorumluluk olacağını söyleyip önce "olmaz" dedik. İki üç ay sonra Alpet'in reklamlarını futbol temalı yaptık. Yani futbolla markayı yan yana getirdik. Takım oyununu anlatan bir film çektik. Fatih Terim, Ali Şen, Ahmet Çakar reklam filmlerimizde yer aldı. Sonra bu reklam ile Alpet markası çok yayıldı, ilgi gördü. Bir sene sonra futbol temalı marka algısı o kadar yükseldi ki, Mehmet Bey'e "Tamam" dedik. Amatör lige düşen Göztepe'yi Süper Lig'e taşıma çabasına giriştik. Gençken Adana Demirspor'da futbol oynadım, sporu çok severim. Göztepe'nin Türk futbolu için bir model olacağı inancıyla yola çıktık. Babamızdan mücevher işini öğrenmişiz. Orada işler güvenle, sözle yürür.

Üniversitemiz, banka, Alpet var ama içlerindeki en zoru futbol oldu. Futbol siyasetten bile zor.
 Müdahaleleriniz oluyor mu, soyunma odasına iniyor musunuz?

Yok olmuyor. Göztepe'nin de diğer büyük kulüpler gibi tenis, basketbol, voleybol, yelken gibi spor branşları var. Mesela sadece futbol okulunda 1000'e yakın öğrenci var. Altyapıya ağırlık veriyoruz. Akademi takımlarımız Fenerbahçe'nin de olduğu grupta liderliği yakaladı. 17-18 yaş gruplarımız da lider. Bir kulüpte iki senede bir yönetim değişirse bu işler çok zor oluyor. Kısa süreli yönetimler gereksiz borçlandırma yapıyor. Bu yüzden yönetimlerde istikrar şart. Kulübü bir şirketi yönetir gibi yönetmek lazım.

Real Madrid'i yenecek takım

 Hedefleriniz neler?

Takımı aldığımız zaman basın toplantısında "Real Madrid'i İspanya'da yenecek bir takım oluşturmak istiyoruz" dedim. Herkes güldü. Türk futboluna model olacak bir şey yapmayacaksak ya da iddialı olmayacaksak bir sürü takım var zaten. Biz onlardan olmak istemiyoruz. Amatörden PTT 1. Lig'e geldik. Kimse amatör takıma hoca ya da futbolcu olmak istemiyor. Amatör lige bir üstten futbolcu getirirsen, daha sonra takım üst lige çıktığında, 6 ay futbol oynayamıyor.

Bütçeye sınır koymuyorum

 Ekonomik olarak ne kadar katkınız oluyor?

Bütçemiz yok diyorum. Bunu insanlar paramız yok anlıyor ama demek istediğim "Ne gerekiyorsa yaparım". Yani sınır koymuyorum.

 Yurtdışında bir kulübe sponsor olur musunuz?

Ya da bireysel bir sporcuya? ALPET markamızla o dönem sadece reklam yapmakla kalmadık. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'a sponsorluk katkısında da bulunduk.

Mesela dünyaca ünlü bir bayan tenisçiye...

Düşünüyoruz, yani planlarımız var. Markamızla ilgili her türlü sponsorluğa sıcak bakıyoruz.

70 bin kişi bağırıyor

 Peki o zaman sizin istikrarınız sürecek mi?

6'ncı yılımız. Taraftar da İzmirliler de çok destek veriyor. Biz de takımımızı çok seviyoruz. Ben devam edecek diye düşünüyorum. Taraftarlar, ben maça gittiğimde gol atılırsa "İşte imam, işte cemaat" diye büyük bir coşkuyla bağrıyor. 70 bin kişinin sevgisini görüyorum.

Üç GözGöz mağaza var

 GözGöz taraftar mağazalarınının katkısı nasıl?

Üç taraftar mağazamız bir de karavanımız var. Katkısı elbette oluyor. Geldiğimizden bu yana Göze adında bir spor markası oluşturduk. İşin içine girince nerelerde aksaklık var, neyi tamamlamak zorunda olduğunuzu görüyorsunuz. Adidas, Nike gibi büyük markaların koşarak gelerek Göztepe'yi giydireceğini sandık. Ama işler pek öyle olmuyormuş. Sonra kendi markamızı yaptık. Satışlarımız iyi gidiyor. Göze markasını GözGöz'e çevirdik. Puma'yı da sponsor yaptık. Kendi taraftar ürünlerimizi GözGöz olarak yapıyoruz, formaları ise Puma'ya yaptırıyoruz.

 Siz ne tür sporlar yapıyorsunuz?

Erken kalkıyorum. Kardiyo, ağırlık, yüzme bazen futbol ya da tenis oynuyorum. Aslında aklınıza gelen her türlü sporu yapıyorum.

 Hayranı olduğunuz bir sporcu var mı?

Ben işini iyi yapan herkese çok saygı duyuyorum. Hagi'yi çok seviyorum. Jübile yapacağı sene kırmızı kart gördü. Yani demek istediğim şey son ana kadar işine aşık, alnının terini son ana kadar akıttı, boş vermedi.

Birsu Eren/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde