İşte İhracatın Yıldızları

İşte İhracatın Yıldızları

Beşincisi düzenlenen "İhracatın Yıldızları" yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. İşte ödül alanlar....

İşte İhracatın Yıldızları
16px
24px
21.02.2007 11:22
ABONE OLgoogle

Türkiye ihracatının geliştirilmesi ve ihracatın ülke ekonomisindeki payının arttırılmasına yönelik olarak gerçekleştirilen "İhracatın Yıldızları" yarışmasının bu yıl beşincisi The Marmara Otel"de düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

Dünya Gazetesi ve DHL Express işbirliği ile gerçekleştirilen, Akbank"ın ana sponsor olduğu İhracatın Yıldızları yarışmasında, “Yılın İhracatçısı Büyük Ödülü” Mavi Jeans"in oldu.

Ödül törenine TİM Başkanı Oğuz Satıcı, DTM İhracat Genel Müdürü Ali Boğa, İTKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, DHL Express, Akbank ve Dünya Gazetesinin üst düzey yöneticileri ve özel davetliler katıldı.

Türkiye'den ilk kez ihraç edilen ya da katma değeri oldukça yüksek veya geleneksel ürün - pazar konseptinin dışında ürün ihracatı gerçekleştiren firmaların değerlendirmeye alındığı "Kreatif Ürün" alanında birinciliği dünyada ilk kez zeytin yaprağından çay üretip ihraç ederek önemli bir başarıya imza atan Edremit Kale Grubu aldı. İ

hracat Performans Kategorisi"nde ihracatını yüzde 88 arttıran Petkim Petro Kimya, en fazla sayıda ülkeye ihracat gerçekleştiren ya da herhangi bir ürünün ilk kez ihracatını gerçekleştiren firmaların değerlendirmeye alındığı "Yeni Pazar - Pazar Çeşitliliği" dalında ise İsveç"ten Güney Afrika"ya, Şili"den Yeni Zelanda ve ABD"ye 5 kıtada 101 ülkeye kablo ihracatı gerçekleştiren Hes Kablo birinciliğe hak kazandı. "e-İhracat" ve seçici kurulun yapacağı değerlendirme ile özel nitelik taşıyan faaliyetlerinden dolayı birinciliği 15 bin 300 üyesi bulunan tarimsalpazarlama.com alırken, "Özel Ödüller" kategorisine ise; Aselsan, Madenci Gemi Sanayi, Nature Gıda ve Çilek Mobilya layık görüldü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde