İşte Ethem Sancak'ın yeni imajının nedeni

İşte Ethem Sancak'ın yeni imajının nedeni

Hedef Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, yeni imajıyla dikkat çekiyor..

İşte Ethem Sancak'ın yeni imajının nedeni
16px
24px
09.05.2011 14:29
ABONE OLgoogle

Hedef Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, son zamanlarda uzun sakallarıyla dikkat çekiyor. Daha önce sakalsız görmeye alıştığımız Ethem Sancak'ın bu değişiminin altında yatan etken ne?

2008 yılında rutin check-up sırasında koroner damar hastalığından şüphe duyulunca acil olarak by-pass ameliyatı olan Ethem Sancak'ın hayatı bu tarihten sonra büyük değişiklik geçirdi.

3.5 saat süren bir operasyonla dörtlü by-pass yapılan Sancak, kendini daha çok sosyal işlere vermeye başladı. Memleketi Siirt'e çeşitli yatırımları bulunan Sancak, son olarak polis olmak isteyen kızlara verdiği burslarla gündeme geldi

Geçtiğimiz yıl hacca giderek Allah'a olan kulluk görevini yerine getiren Sancak, son olarak sakal  bıraktı.

Ethem Sancak kimdir?

Ethem Sancak 1958’de Siirt’te doğdu. İlk ve orta öğretimini Siirt’te tamamladı. 1975-1976 öğretim yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. Evli, üç çocuğu var.

Ethem Sancak; 1987 yılında Es Ecza Deposunu, 1989’da kozmetik ve itriyat alanında eczanelere hizmet sunacak Esko Itriyatı ,1993 yılında da Hedef Ecza Deposu’nu kurar. Ethem Sancak’ın önderliğinde;  insan sağlığına ve güzelliğine değer katmak amacı ile , hizmeti , eczacının ayağına götürmeyi ilke edinen Hedef Ecza Deposu 2000’li yıllara gelindiğinde ilaç ve itriyat dağıtım ağını en uzak eczaneye iki saatten az sürede ulaştırma kapasitesine erişmiştir. Edirne’den Van’a dek en uzaktaki de dahil olmak üzere 23 bin eczaneyi her gün bir kez , gerekirse eğer 18 kez bile ziyaret ederek diğer ecza sektörü rakiplerini geride bırakır. Kattığı farklı yaklaşım , vizyon ve hizmet kalitesi ile depoculuk sektöründe yeni bir çağ açan Sancak hedefini yeni kıtalara yönelterek , 115.000 çalışanı ve 19 milyar pound cirosu  ile Avrupa , Asya ve Afrika’da 22’den fazla ülkede faaliyet gösteren, dünyanın lider ilaç ve sağlık ürünleri dağıtıcısı olan Alliance Boots ile  2001 yılında stratejik ortaklık gerçekleştirir. Ethem Sancak’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu, Hedef Alliance Holding A.Ş. 2003 yılında UCP(United Companies of Pharmacists) ile ortaklık gerçekleştirerek, Mısır’da pazar lideri konumuna ulaşır. 2007 ‘de ise Afrika’nın en önemli ilaç pazarlarından biri olan Cezayir’de lider grup Hydrapharm Spa’nın çoğunluk hissesini satın alarak Afrika’nın kapısını aralar. Rusya ilaç pazarının da önemli temsilcileri arasında bulunan Hedef Alliance Holding A.Ş. 13.000 çalışanı kombine 5,5 milyar USD cirosu ile 10 yılda toplam 14 ülke ve 50 milyar ciroya ulaşma amacı gütmektedir.. Alliance Boots’un Doğu Arupa, Ortadoğu , Asya ve Afrika pazarlarından sorumlu İcra Kurulu üyesi olan Sancak Ukrayna , Kazakistan, Gürcistan ve Romanya ile görüşmelerini sürdürmektedir. Ethem Sancak ayrıca  2004-2010 yılları arasında Türkiye Ecza Depocuları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yapmıştır.

Sancak’ın diğer bir gönül verdiği alan ise tarım ve hayvancılık sektörüdür.Türkiye’de birinci sınıf demokrasinin inşası için gerekliliklerden birisi olarak gördüğü köylü nüfusun yüzde 10'un altına indirilmesi, onların da çiftçi yapılması , tarımsal üretimin bugünün on katına çıkarılması, kadınların özgürleşmesi ve bu alanda da istihdam yaratılması amacı ile girdiği bu sektöre 2005 yılında kurmuş olduğu  Ata – Sancak Acıpayam Tarım İşletmesinin Yönetim Kurulu Başkanı olarak yön vermektedir. Acıpayam tesisleri Türkiye ve Avrupa’nın en büyük süt işletmelerinden birisi olarak günde ortalama 100 ton süt üretmektedir.

Ethem Sancak 2006 – 2010  yılları arasında ise Brezilya İstanbul Fahri Konsolosu olarak atanmıştır / görev yapmıştır. Sancak, 2011 Ocak ayında görevini devreden Brezilya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Lula da Silva  tarafından ,iki ülke arasındaki ilişkilere katkılarından ötürü  Brezilya’nın en üst düzey hizmet madalyası olan  Rio Branco Liyakat Nişanı ile onurlandırılmıştır.

Sanata olan özel ilgisi nedeni ile İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin ana sponsoru ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Ethem Sancak , arkeoloji ve tarihe olan merakı nedeni ile de Antandros Antik Kenti , Afrodisias Kazıları, Siirt – Türbe Höyük çalışmaları, Ankara İngiliz Arkeoloji Enstitüsü’nün  Çatalhöyük ve Boncuklu’daki kazılarına destek vermektedir.

Hedef Alliance ve Sancaklar Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile 2000’den fazla  öğrenciye burs veren Sancak , Hindistan ve Pakistan depremlerinde ülke halkına göstermiş olduğu duyarlılık ve yardımlar sebebi ile Türk Kızılayı Altın Madalyası almaya layık görülmüştür.

2001 yılında ‘Yılın İşletmecisi’, 2005 yılında ‘Yılın Girişimcisi’ seçilen Ethem Sancak 2007 yılında da “Türkiye Büyük Millet Meclisinin ‘Milli Egemenlik Üstün Hizmet ve Onur Ödülüne’ layık görülmüştür.

Modern bilimin kuruluşunda İslam medeniyetinin payını tüm dünyaya tanıtan Prof. Dr. Fuat Sezgin ile birlikte ,2010 yılında kurmuş olduğu Fuat Sezgin İslam ve Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Sancak aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşu ve vakfın da yönetiminde yer almaktadır. 2007 – 2008 yılları arasında Tusiad Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı olarak görev yapmış olan Sancak , şu anda  İstanbul Modern Sanat Müzesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, İstanbul Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu üyesi, TEGV Yönetim Kurulu Üyesi  ,  ERG Yürütme Kurulu Üyesi, TESEV Mütevelliler Kurulu üyesi olarak bir çok sivil toplum kuruluşunda da aktif görev almaktadır.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde