İşte dünyanın en değerli markası

İşte dünyanın en değerli markası

Millward Brown tarafından yayınlanan yeni tüketici araştırması Value-D, en değerli markaları açıkladı

İşte dünyanın en değerli markası
16px
24px
14.03.2011 14:01
ABONE OLgoogle

Millward Brown tarafından yayınlanan yeni tüketici araştırması Value-D, Amazon'u en değerli marka seçti. Marka başarısı için tüketici talepleri ve fiyat dengesini inceleyen Value-D raporu, online perakende firması olan Amazon'un marka algısı ve fiyat hedeflerini dengelediğini belirtiyor.

The Futures Company ile birlikte hazırlanan rapor, durgunluk sonrası (post-recession) tedbirli harcamalarının bir kıstas olduğunu ve fiyatın tek başına tüketicileri çekmekte yetersiz kaldığını ifade ediyor. Tüketicilerin ortalama yüzde 7'si fiyata göre satın alırken, yüzde 81'i satın almada markayı önemli bir sebep olarak görüyor.

Millward Brown Global Brandz Direktörü Peter Walshe konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ekonomi dünyasında pek çok marka, fiyatlarının çok fazla algılandığı konusunda kaygılı. Diğerleri ise fiyatlarının çok düşük olarak algılandığını ve bunun kar kaybına sebep olduğuna kanaat getiriyor. Burada ihtiyaç duyulan tüketicinin bir markadan ne talep ettiği ile ödemeye hazır olduğu fiyat arasında bir dengenin kurulmasıdır. Bu yeni rapor, markaların açıklarını görmelerini sağlayarak satış potansiyellerini nasıl artıracakları konusunda markalara yardımcı olacak." dedi.

Value-D araştırması markaları daha ucuz ve daha pahalı olarak ayırıyor. Düşük fiyatlı markalar tüketicide bir satın alma isteği yaratmadığı sürece az değerli olarak algılanmaya devam edecek. Diğer taraftan fiyat hassasiyeti olan kategorilerde güçlü satın alma isteği yaratan markalar ödenen paraya çok değer olarak görülüyor. Daha pahalı markalar pahalı olmayı hak edebildiği gibi sadece çok pahalı olabiliyor. Fiyat - talep bileşiminde 100 optimum değer ve 100'ün üzerindeki her puan, markanın güçlü olduğuna işaret ediyor.

WPP tarafından hizmete sunulan Value-D, 20 ülkede binlerce markayı ölçümleyerek yapılmış bir araştırma konumunda.

Value-D'ye göre dünyanın en değerli ilk 10 markası şöyle:

Marka Value-D puanı Marka türü

1. Amazon 146 Ödenen paraya çok değer

2. Colgate 133 Ödenen paraya çok değer

3. Nokia 128 Ödenen paraya çok değer

4. Pampers 126 Pahalı olmayı hak ediyor

5. Visa 125 Ödenen paraya çok değer

6. Coca-Cola 125 Pahalı olmayı hak ediyor

7. Microsoft 125 Pahalı olmayı hak ediyor

8. McDonald's 124 Ödenen paraya çok değer

9. Nescafé 120 Ödenen paraya çok değer

10. Lidl 118 Ödenen paraya çok değer

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde