İşte BEDAŞ'ın yeni elektrik faturası oyunu

İşte BEDAŞ'ın yeni elektrik faturası oyunu

Avrupa Yakası’na hizmet veren CLK Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş’nin (BEDAŞ) geçtiğimiz ay 40 günlük periyotla yüksek gelen faturaları engellemek için ne yaptı?

İşte BEDAŞ'ın yeni elektrik faturası oyunu
16px
24px
23.02.2015 15:41
ABONE OLgoogle
Vatandaş yüksek gelen faturalara itiraz edince, harekete geçen BEDAŞ bu kez sayaçları erken okuyarak yüksek fatura şikayetlerini de azaltmak istedi.

Avrupa Yakası’na hizmet veren CLK Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş’nin (BEDAŞ) geçtiğimiz ay 40 günlük periyotla yüksek gelen faturaları engellemek için bu kez 25 günde fatura kesmeye başladı.

Yoğun kar yağışı ve soğuk havalarla birlikte faturaların yüksek gelmesini engellemek için bu kez süre kısa tutulduğu için faturalar da düşük geldi. Keza gelen faturalar sadece 25 günlük olduğu için ödenecek rakamlar da bir miktar düşük kaldı. Ancak bu sayaç okuma süresini kısaltan şirketin önümüzdeki ay kaç günlük fatura keseceği bilinmiyor. BEDAŞ’ın geçtiğimiz ay tüketiciye kestiği elektrik faturalarındaki şişkinlik vatandaşlar arasında büyük şaşkınlık yaratmıştı.

VATANDAŞ HESAP YAPAMIYOR

Özelleştirmenin ardından önce gizli zam sonra işten çıkarmalarla gündeme gelen CLK BEDAŞ Elektrik’in, son bir yıldır ipin ucunu iyice kaçırdığı konuşuluyor. Özelleştirmeden önce 30 günlük periyotlarla düzenli olarak kesilen faturalar artık yeni yönetimle birlikte bazen 40 günde, bazen 30 günde bazen de 30 günün altında kesilebiliyor. Hal böyle olunca vatandaş aylık ortalama tüketimini bir türlü hesaplayamıyor.

TARİFE DEĞİŞİYOR, FAİZ ALIYOR

Tüketicilere haber vermeden yaptığı tarife değişikliği ile gizli zam yapan şirket şimdi de borçlu abonelerine faiz şoku yaşatıyor. Kuruma borcu olanlar, vadesi geçmiş borçlarını peşin ödemek istediklerinde taksitlendirme ve vade farkı şartı ile karşılaşıyorlar. Yeniden hesaplanan faturalarda ise birim fiyatı 24 kuruş olan elektrik 1 lira 35 kuruş olarak hesaplanıyor. Şirket ayrıca geçtiğimiz ay İstanbul Bakırköy’de birçok aboneye daha önce ödedikleri faturaları da kapsayan yeni faturalar gönderdi.

Bora Erdin/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde