İşte Arda Turan'ın Başakşehir'den alacağı ücret

İşte Arda Turan'ın Başakşehir'den alacağı ücret

Medipol Başakşehir'e transferi resmiyet kazanan Arda Turan için imza töreni düzenlendi.

İşte Arda Turan'ın Başakşehir'den alacağı ücret
16px
24px
15.01.2018 11:12
ABONE OLgoogle

Medipol Başakşehir ve Barcelona, Arda’nın 2.5 yıllığına kiralanması konusunda anlaşmaya varmıştı…

SPONSORLAR DA KATILDI

Sponsorların da katıldığı imza töreninde konuşan Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Dünyanın ne büyük kulüplerinden biri Barcelona'dan dünyanın ne iyi oyuncularından birini transfer ediyoruz. Bize ve geleceğimize güvenerek imzaya katkısı olan sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. sponsorlarımız olmasaydı bugün burada olmayabilirdik. Makro Şirketler Grubu Başkanı Ercan Uyan, Medipol Sağlık Grubu Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanvekili sayın Özer Koca bey ve Çin grubuna hoşgeldiniz diyorum. Başakşehir sadece futbol kulübü değil bir şerket ve hedefleri var. Arda'nın azmi ve arzusu bizi bu transfer konusunda motive etti. Biz bir şirketiz ve şirket statüsüyle yönetiyoruz. 

ARDA'NIN ALACAĞI ĞARA

Arda Turan'la yarım sezon 2 milyon euro artı bonus, önümüzdeki sezon içinde 4 milyon euro artı bonus olarak sözleşme imzalamıştır. Transfer için opsiyon ilk bizde. Barcelona'ya hiç ödedme yapmadan Arda'nın bonservisine yüzde 25 oranıdna ortak olduk. Önümüzdeki yıl satıldığı taktirde yüzde 20, bir sonraki yıl satıldığı taktirde yüzde 25 bize ödemek durumundalar. 41 milyon euroluk bir bonservis bedeli yatırımı yapılmışken Barcelona'ya hiç bir bedel ödemiyoruz. Şampiyon olursak 300 bin euro ödeme yapılacak" dedi. 

Şampiyonluk vizyonumuzun bir parçası diyen Göksel Gümüşdağ, "Burada biz başarılı olmak zorundayız. Başarı, eşittir, ekonomi ve para... Geçen yıl Türkiye'de en çok kazanan ikinci kulüp olduk Beşiktaş'tan sonra... UEFA'dan gelirimiz 13 milyon euro, Cengiz Ünder'den 15 milyon euro. Başarıya yatırım yapıyoruz biz. Belediyeyle hiç bir bağlantımız yok. Bizim başarımız çok hılzı aksiyon alabiliyor olmamız" dedi. 

Arda Turan, "Başakşehir ailesine toplu bir teşekkürle başlamak istiyorum. Hayalime, istediğim şampionluk arzusuna, Avrupa başarılarına ışık tuttukları için teşekkür ediyorum. Atletico Madrid'e giderkenki günlerimiz hatırlatıyor bana bu imza. İnşallah beraber düşündüğümüz hedeflere ulaşacağız" dedi. 

"TÜRKİYE'YE DÖNERSEM GALATASARAY'DAN BAŞKA KULÜPTE OYNAMAM" SÖZÜ

İspanya'ya gittikten sonra "Türkiye'ye dönersem Galatasaray'dan başka kulüpte oynamam" sözü sorulan Arda, "Kulübüm bana kucağını açarsa diye başlayan bir cümleydi o" yanıtını verdi. 

Makro Şirketler Grubu Başkanı Ercan Uyan, "Arda Turan'ı başakşehir'de görmenin hem ülkemiz hem bizim adımıza keyifli olacağını düşündük. sponsor olarak bu transfer içinde olmaktan son derece mutluyuz" dedi. 

Yıldız oyuncu, yeni takımıyla ilk antrenmanına da bugün çıkacak. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde