İşte Ahmet Zorlu’nun kızının yeni işi

İşte Ahmet Zorlu’nun kızının yeni işi

Zorlu Holding’in patronu Ahmet Zorlu’nun kızı Şule Zorlu Cümbüş yeni bir iş kurdu

İşte Ahmet Zorlu’nun kızının yeni işi
16px
24px
12.12.2013 08:51
ABONE OLgoogle

İTALYAN Eataly, İstanbul Zorlu Center’da açılıyor. Eataly’nin kurucusu Oscar Farinetti’nin, Türkiye’deki iş ortakları Zülfikar Bekar ve Zorlu Holding’in patronu Ahmet Zorlu’nun kızı Şule Zorlu Cümbüş.

İTALYAN gastronomisini restoran, okul ve market üçlemesiyle tanıtan ünlü perakende konsepti Eataly, 16 Aralık Pazartesi günü İstanbul Zorlu Center’da kapılarını açacak. Eataly’nin kurucusu ve sahibi Oscar Farinetti, Türkiye’deki iş ortakları Zülfikar Bekar ve Zorlu Holding’in patronu Ahmet Zorlu’nun kızı Şule Zorlu Cümbüş ile bir araya geldi.

Eataly’i yaratırken Kapalıçarşı’dan ilham aldığını söyleyen Oscar Farinetti, “İlkini 2004’te açtığımız Eataly’de amacımız İtalyan gastronomisini bir arada sunabilmekti. 2001’de İstanbul’da tatil yaaprken Kapalıçarşı’yı ziyaret ettim ve konseptten çok etkilendim. İtalyan gastronomisini anlatmanın yolunun bu olduğunu düşündüm. Market, restoran, okul fikrini buradan edindim. Kokusu, dokusu, insanların tavrıyla Kapalıçarşı muazzam bir dünya” dedi. Eataly’i Zorlu Center’da açarak ilham aldığı şehre geri döndüğünü söyleyen Farinetti, “Bence en iyi Eataly de İstanbul’daki oldu. Zaten 8 bin metrekareyle, Roma’dan sonra en büyük Eataly de burası” diye konuştu.

1 MİLYAR EURO HEDEFLEDİ

ABD’de 2, Japonya’da 10, İtalya’da 13, Dubai ve İstanbul’da birer Eataly olduğunu belirten Farinetti, şöyle devam etti: “Sadece Dubai ve İstanbul franchise. Yakında Moskova’da da bir franchise açacağız. Toplamda 27 Eataly var. Ciromuz, 320 milyon Euro. 2014 sonunda 500 milyon Euro, 2016’da 1 milyar Euro hedefliyoruz. Aynı yıl 50 mağazaya ulaşacağız. Şu an Roma’da 80 milyon Euro, New York’ta 80 milyon dolar yıllık ciro yapıyoruz. En iyi cirolar orada. Dünyadan çok talep var. Ağırlıklı ABD’de büyüyeceğiz fakat Paris ve Londra’ya da gireceğiz. İstanbul’a daha önce geldik. İlk defa Zorlu ile AVM’ye girdik çünkü burası çok farklı bir konsept. Moda, sanat ve alışveriş bir arada.”

Döner satacak

OSCAR Farinetti, 5 yıl içinde Eataly World konseptini dünyaya yayacaklarını belirterek, “Torino’da bir restoranımızda dana etinden döner yapıyoruz. Yanı sıra kuzu etinden kebapları, zeytinyağlıları, çiğ köfteyi,ve salataları da çok seviyorum” diye konuştu.

Herkes yesin istedim

ŞULE Zorlu Cümbüş, “Markanın hayranıyım. Torino ve New York’taki şubelerine çok sık giderdim” dedi. Cümbüş, İstanbul’daki Eataly için 20 milyon dolar yatırım yapıldığını belirterek, “Herkes yesin, Türkiye’deki insanlarla da paylaşayım istedim. Talep olursa başka kentlerde de açmamız gündeme gelebilir. İstanbul’da ilk yıl ciro beklentimiz 30 milyon dolar. Ağırlıklı restoranlardan geleceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Demet Cengiz/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde