İşte Ahmet Ertürk'ün yeni görevi

İşte Ahmet Ertürk'ün yeni görevi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu eski Başkanı Ahmet Ertürk yeni görevine başladı

İşte Ahmet Ertürk'ün yeni görevi
16px
24px
16.02.2010 08:19
ABONE OLgoogle

Ahmet Ertürk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ekonomi başdanışmanlığı görevine getirildi.Ertürk, Köşk’te Cumhurbaşkanı Gül ile yaptığı iş görüşmesinin hemen ardından BUGÜN’ün sorularını yanıtlarken, “Bundan sonra kamu görevimizi Cumhurbaşkanlığı’nda yürüteceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza ekonomi konularında danışmanlık yapacağız” dedi.

Ertürk, görevin resmen ne zaman başlayacağına ilişkin sorumuza da “Kararımızı verdik. Ancak işe resmen başlayabilmek için bazı bürokratik prosedürlerin yerine getirilmesi, resmi işlemlerin tamamlanması gerekiyor. O süreç tamamlanınca imzamızı atıp işimizin başında olacağız” diye konuştu.

Küresel kriz ve Türkiye ekonomisine etkileri konusundaki düşüncelerini sorduğumuz Ertük, bu sorumuzu yanıtsız bırakırken, “Ekonomideki iç ve dış gelişmeleri çok yakından izledik. İşimizin gereği olarak ekonomiye odaklandık” dedi. Ertürk, bugüne kadarki iş hayatını ağırlıklı olarak İstanbul’da sürdürdüğüne işaret ederken, daha önce kısa süreli bir SPK üyeliği için Ankara’da bulunduğunu, bundan sonra ise Ankara’da olacağını söyledi.

ÖZELDEN TEKLİF

Ertük, TMSF başkanlığı görev süresinin bitimine yakın ve sonraki dönemde kamuda alternatif görevler ile özel sektörden çok sayıda teklif aldığını açıkladı.

Ertürk, “Güzel teklifler geldi. Ancak kararımızı bu yönde kullandık. Detayların önemi yok” dedi.

Erdoğan Süzer/Bugün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde