İşte AKP'nin İzmir başkan adayı

İşte AKP'nin İzmir başkan adayı

AK Parti'nin 3 Büyükşehir Belediye Başkan adayı açıklandı. İzmir, Bursa ve Samsun...

İşte AKP'nin İzmir başkan adayı
16px
24px
11.01.2009 12:13
ABONE OLgoogle

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerde partisinin Samsun, Sakarya, Bursa, İzmir, Eskişehir, Kırklareli ve Edirne belediye başkan adaylarını açıkladı.

Erdoğan, Altındağ Belediyesi Karapürçek Spor Salonu Tesisleri'nde düzenlenen törende partisinin belediye başkan adaylarını tanıttı.

Erdoğan, partisinin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayının Yusuf Ziya Yılmaz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayının Zeki Toçoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayının Recep Altepe, İzmir Büyükş ehir Belediye Başkan adayının İzmir Milletvekilli Taha Aksoy, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Prof. Dr. Hasan Gönen, Kırklareli Belediye Başkan adayının Cengiz Bağdan ve Edirne Belediye Başkan adayının Mustafa Hatipler olduğunu bildirdi.

GECE 01.30'DA BAŞBAKAN ARADI
AK Parti İzmir Milletvekili Taha Aksoy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini aradığını ve partinin İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olduğunu tebliğ ettiğini bildirdi.

Taha Aksoy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan' ın kendisini saat 01.30'da telefonla aradığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Başbakanımız arayarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığımı tebliğ etti. Benim ismim zaten İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayları arasında geçiyordu, onun için sürpriz olmadı. Hayırlısı olsun diyorum. İzmirlilerle buluştuğumuzda kendimizi anlatacağız. Sonucu birlikte bekleyeceğiz."
Taha Aksoy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da yapılacak toplantıda, kendisinin adaylığını açıklayacağını bildirdi.
Aksoy, 2004 yılındaki yerel seçimlerde de AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu.

AK PARTİ'NİN SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ZEKİ TOÇOĞLU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı Zeki Toçoğlu, "Genel merkez ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiridir" dedi.

AK Parti, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran'ı yeniden aday göstermedi. Bugün Ankara'da düzenlenen toplantıda belediye başkanlarını açıklayan Başbakan Erdoğan, başarılı çalışmalarından dolayı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran'a teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayını bu defa Serdivan Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu olarak açıkladı. Kararı değerlendiren Zeki Toçoğlu, şöyle konuştu: "Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne başkan adayı gösterildiğimi öğrendim. Başkan adaylığı için resmi bir başvuru yapmadım ama aday gösterildim. Partim ne derse onu yaparım. Genel merkez ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiridir. Bize düşen bu göreve layık olmaktır. Onurlandım ve gururlandım, göreve layık olmaya çalışacağım.''

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde