İşte 2014'ün en çok kazanan işadamları

İşte 2014'ün en çok kazanan işadamları

Wealth-X araştırma şirketinin yayımladığı "yılın en çok kazananları" listesinde ilk sırayı eski bir öğretmenin kurduğu şirket aldı...

İşte 2014'ün en çok kazanan işadamları
16px
24px
18.12.2014 13:55
ABONE OLgoogle
Wealth-X araştırma şirketinin yayımladığı "yılın en çok kazananları" listesinde ilk sırayı e-ticaret sitesi Alibaba'nın kurucusu Jack Ma aldı.

Çinli e-ticaret devi Alibaba’nın kurucusu Jack Ma, yılın en çok kazanan kişisi oldu. Servetini bir önceki yıla göre yüzde 173 oranında, yani 18.5 milyar dolar artıran Ma, Wealth-X araştırma şirketinin “yılın en çok kazananları” listesinde ilk sırada geldi.
 
Eski İngilizce öğretmeni Ma’nın 60 bin dolara kurduğu online alışveriş sitesi şimdi 29.2 milyar dolar değerinde. Alibaba’nın sermaye değerindeki bu artış büyük ölçüde, Eylül ayında dünyanın en büyük halka arzını gerçekleştirmesiyle oldu.
 
Yılın en çok kazananları listesinde ikinci sırada ise Warren Buffett bulunuyor. Buffett, yatırımlarıyla 13.5 milyar dolar kazanarak servetini bir önceki yıla göre yüzde 23 artırdı. Böylece, Berkshire Hathaway şirketinin yönetim kurulu başkanı olan Buffett’ın, servet değeri 72.6 milyar dolar oldu.
 
83.1 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin kişisi Bill Gates, bu yıl 10.5 milyar dolar kazanarak listede üçüncü sırada yer aldı. Microsoft’un kurucusu Gates, artık kazancının büyük kısmını yaptığı çeşitli yatırımlardan sağlıyor. Gates’in, Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway’de de hisseleri var.
 
En çok kazananlar listesinde dördüncü sırada, bu yıl 8.4 milyar dolarlık kazanç sağlayan Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, beşinci sırada ise 5.1 milyar dolarlık kazancı ile İsveçli telekomünikasyon kralı Patrick Drahi yer aldı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde