İstanbullular uçak gibi tramvayı seçti

İstanbullular uçak gibi tramvayı seçti

İşte İstanbulluların seçtiği o tramvayın özellikleri

İstanbullular uçak gibi tramvayı seçti
16px
24px
11.02.2011 10:08
ABONE OLgoogle

İSTANBUL Ulaşım AŞ. tarafından Türkiye’de üretilen iki farklı modeldeki ‘İstanbul Tramvayı’ndan 43 bin 194 İstanbullunun oyunu alan, ‘A’ modeli seçildi.

‘İstanbul Tramvayını Seçiyor Kampanyası’nın sonuçlarını Taksim Metro İstasyonu Gösteri Merkezi’nde basın toplantısıyla açıklayan Ulaşım AŞ. Genel Müdürü Ömer Yıldız, “İstanbul, New York, Paris, Londra gibi büyük şehirlerle yarışıyor. Bizim onlardan farkımız toplu taşıma ağının omurgasını oluşturan raylı sistemleri inşa etmekte geç kalmış olmamız. Arada 100 yıllık gibi bir gecikmişliğimiz var. Büyükşehir belediyemiz bu konuda çok hızlı çalışıyor. 2023 yılı için 620 kilometrenin üzerinde raylı sistem ulaşım ağı oluşturulması hedefleniyor” diye konuştu.

Şu anda 78 kilometrelik bir hattın işletildiğini aktaran Yıldız, proje sürecinde ortaya çıkan 36 farklı alternatifin ikiye indirildiğini, bu seçenekleri Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a sunduklarında, kendisinin seçimi İstanbul halkının yapması gerektiğini söylediğini ve bu doğrultuda kampanyanın başladığını aktardı.

Yıldız, seçilen araçla ilgili şu bilgileri verdi: “Araç 25 metre uzunluğunda. Boş ağırlığı 30 ton ve yolcu taşıma kapasitesi 285 kişi. Kameralarla donatılan araçta 15 kilometreden fazla kablo kullanıyoruz. Yeni araçlarımız teknolojik olarak uçakla otobüs arasında, ama uçağa daha yakın. Böyle bir aracın piyasa değeri 2-2.5 milyon euro arasında. Bizim ilk etapta imal edeceğimiz 18 aracın ise araç başı maliyeti 1.3 milyon euro olacak.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde