İstanbul trafiği mucit girişimciyi zengin etti

İstanbul trafiği mucit girişimciyi zengin etti

Mucit girişimciler, dünyaca ünlü İstanbul trafiği ve araç kullanımlarına ilişkin sayısız yazılımla zengin oldu

İstanbul trafiği mucit girişimciyi zengin etti
16px
24px
30.06.2015 04:18
ABONE OLgoogle
Mucit girişimciler, ulaşım çözümlerinde milyonlar kazandıran buluşlara imza attı. Bu sayede park yeri bulmaktan taksiye, mobil kaza tutanağından yapay zekâlı güzergâhlara kadar onlarca uygulamamız oldu

Cep telefonlarındaki mobil uygulamalar birçok alanda hayatı kolaylaştırmaya devam ediyor. Son dönemde en popüler alanlardan biri ise ulaşım çözümleri oldu. Mucit girişimciler, dünyaca ünlü İstanbul trafiği ve araç kullanımlarına ilişkin sayısız yazılım geliştirdi.

Artık taksi bulmaktan, mobil kaza tutanaklarına, park yeri sorunundan trafik yoğunluğu ve radar uygulamalarına kadar ulaşım üzerine onlarca uygulama ile iç içe yaşıyoruz. Uygulamalar yazılımcılarını da zengin etti. Patent Enstitüsü kayıtlarına göre son 4 yılda 65 milyon lira değerinde 715 patent başvurusu gerçekleşti. Son dönemde dikkat çeken uygulamalar ise şunlar: 

 Parkvar: Kullanıcılar araçlarını park ettikleri yerleri park yeri arayan diğer kişilerle paylaşabiliyor. Sistemde yakıt hediyesi var. 

 Akıllı güzergâh: Toplu ulaşımlarda kullanılan TRAFI Türkiye, A noktasından B'ye olan seyahatlerinizi en kolay şekilde gerçekleştirebilmeniz için yapay zekalı güzergâhlar sunuyor. 

 Mobil kaza tutanağı: Uygulama ile birlikte 15'ten fazla bürokratik işlemin ve 36 saatlik zaman kaybının önüne geçildi. 

 Radara yakalanma: 'Güvenli Sürüş Rehberi' ismi verilen Başarsoft'un yazılımı, radar noktaları, yoğunluk bilgisi, yol çalışması, kazalar ve doğa olaylarını anında cep telefonuna gönderiyor. 

TAKSİ CEP'TEN BULUNUYOR

İstanbul trafiğine farklı bir soluk getiren BiTaksi, yolcu arayan taksiciyle, taksi arayan yolcuyu gerçek zamanlı buluşturuyor.

Yolcular tek bir tuşa basarak uygulama üzerinden en yakınındaki boş taksileri görüp, çağırabiliyor. Ödemesini nakit, kredi, BKM Express, PayPal ya da mobil ödeme şeklinde yapabiliyor.
Metin Can/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde