İstanbul otelleri eylülde açılamaz

İstanbul otelleri eylülde açılamaz

İstanbul’daki oteller eylül ayında açılmaya hazırlanıyordu.

İstanbul otelleri eylülde açılamaz
16px
24px
07.08.2020 04:28
ABONE OLgoogle

Turizmde Almanya’nın dört kent için aldığı karar umut verdi ama İstanbul için aynı iyimserlik söz konusu değil. Elite World Asia, Elite World Europe, Elite World Prestige, Elite World İstanbul, Elite World Business, Elite Otel zincirinin İstanbul’daki otelleri. Kovid’in ilk günlerinde mart ayında kapandı.

Tıpkı İstanbul’daki otellerin çoğunluğu gibi bugün hâlâ kapalı. Sadece Elite değil İstanbul’daki oteller eylül ayında açılmaya hazırlanıyordu.

Yönetim Kurulu üyesi Emel Elik Bezaroğlu’na bu kararın devam edip etmediğini sordum. İstanbul otellerinin düğünler ve toplantılar için 1 Eylül’de açılmayı beklerken durumun tersine döndüğünü söylüyor.

Vaka sayılarının artması ve Bilim Kurulu’nun getirdiği ve getireceği kısıtlamalar nedeniyle otellerin açılmayacağını anlatan Bezaroğlu, “İstanbul şu anda sadece Katar, Kuveyt ve İsrail turistlerine açık.

Karantina zorunluluğu var. Aşı çıkmadan normale dönmek zor olacak gibi görünüyor” diyor. Dünyada en çok etkilenen iki sektör perakende ve turizm. Bu dönem nasıl atlatılacak kimse bilmiyor!

Jale Özgentürk/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde