‘İstanbul için yeni rant kapısı’

‘İstanbul için yeni rant kapısı’

ile’de kurulacak olan kent merkezinin orman arazisi, Silivri’de kurulacak olan merkezin ise tarım arazisi üzerinde olduğunu belirtildi

‘İstanbul için yeni rant kapısı’
16px
24px
17.04.2011 07:07
ABONE OLgoogle

Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Başkanı Tayfun Kahraman, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’da iki yeni kent kuracağız” açıklamasının yeni bir proje olmadığını, bunun “yeni kent merkezleri kurma projesi” olarak daha önce açıklandığını, Şile’de kurulacak olan kent merkezinin orman arazisi, Silivri’de kurulacak olan merkezin ise tarım arazisi üzerinde olduğunu belirtti.

“İstanbul için yeni rant kapılarının aralandığını” söyleyen Kahraman, “Proje, Silivri’de 3. Uluslararası Havaalanı’na, Şile’de 3. köprüye yarayacak” dedi.

Kahraman, Erdoğan’ın açıkladığı İstanbul’daki iki kentten birinin Silivri’de kurulacak yeni kent merkezi olduğunu söyledi.

Kahraman, projeyi, “tarım arazisinin yüksek ranta açılması” olarak tanımladı. Kahraman, Şile’de de açılacak ranta dikkat çekerek yoğun kullanım alanı olarak planlanmayan bir orman arazisinin dönüştürülmesinin tasarlardığını belirtti.

Sinan Tartanoğlu/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde