İstanbul için kritik karar: Tüm hastanelere korona bölümü

İstanbul için kritik karar: Tüm hastanelere korona bölümü

Koronavirüs vaka sayılarının hızla artmasının ardından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün yeni planlamaya gittiği iddia edildi. Buna göre İstanbul'daki tüm hastaneler salgın hastanesi gibi planlanarak yataklarının yüzde 25'i korona hastalarına ayrılacak.

İstanbul için kritik karar: Tüm hastanelere korona bölümü
16px
24px
25.10.2020 11:26
ABONE OLgoogle

Koronavirüs vakalarının yeniden artışa geçmesi ve bunun ağırlıklı olarak İstanbul’da yayılması üzerine İl Sağlık Müdürlüğü'nin yeni eylem planı hazırladığı iddia edildi.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün haberine göre bu çerçevede akşam saatlerinde tüm hastanelerde salgın hastanesi olacakmış gibi planlama yapıldı.

YATAKLARIN YÜZDE 25'İ KORONAVİRÜSE AYRILDI

Sağlık Müdürlüğü İstanbul’da bulunan 161 hastanede 13 bin 288 yatak olduğunu, bunlardan 10 bin 754’ünün klinik yatak olduğunu belirledi. Kapasitenin yüzde 25’i olan 2 bin 689 yatağın salgın hastaları için ayrılmasını planlandı.

İl Sağlık Müdürülüğü'nün kararı mesai saati sonrasında hastane yönetimlerine acil kayıtlı olarak gönderildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DA GÜNDEME GELEBİLİR

İstanbul’da virüsün yaygınlaşmasına karşı farklı tedbirlerin de gündeme geleceği, bunlar arasında gelecek hafta içerisinde sokağa çıkma yasağının da gündeme alınabileceği belirtildi.

Ancak yetkililer sokağa çıkma yasağı konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karar vereceğini bu nedenle kesin bir durumun olmadığını bildirdiler.

İSTANBUL İÇİN ÇOK KRİTİK UYARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki vaka artışlarına dikkat çekerek, "83 milyonun kalbi İstanbul'a da seslenmek istiyorum. İstanbul'da vaka sayısı Türkiye genelinin yüzde 40'ına ulaşmış durumda. İstanbullulara kurallara uymaya davet ediyorum. Hafta sonundan başlayarak 5 gün İstanbul'da çalışma arkadaşlarımla İstanbul'da olacağım. İstanbul Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü ile görüşmeler yapmayı planlıyorum. Bu çarşamba Bilim Kurulu toplantımızı da İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Bu görüşmelerden denetimler, günlük hayat düzeni ve toplu taşıma konusunda mücadeleyi kolaylaştırıcı sonuçlar alacağımıza inanıyorum." demişti.

KOCA: İSTANBUL'DAKİ VAKALAR ANKARA'NIN 5 KATI

Sağlık Bakanı Koca, dün akşam İstanbul'da vaka sayısının Türkiye genelinin yüzde 40'ına, Ankara'nın 5 katına ulaştığını açıkladı. 

Koca, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "İstanbul'da vaka sayısı Türkiye genelinin yüzde 40'ına, Ankara'nın 5 katına ulaştı. Temaslı taramasını, test sayısını artırdık. Salgınla mücadelede, şu an, sizlerin uyacağı tedbirlerden daha güçlü bir silahımız yok. Maskenin önemi arttı. Ve en çetin sınavı kalabalığa karşı vereceğiz" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Türkiye 24 Ekim'de açıklanan son koronavirüs tablosuna göre son 24 saatte 69 kişinin hayatını kaybetti, toplam can kaybı sayısı 9 bin 727'ye yükseldi. Toplam hasta sayısı ise 2 bin 91 artarak 359 bin 784'e çıktı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde