İstanbul’daki otoparklar altın gibi

İstanbul’daki otoparklar altın gibi

Oteller otomobil sahiplerine 1 saat kalmak için kapıyı 10, eğlence merkezleri ise 20 liradan açıyor

İstanbul’daki otoparklar altın gibi
16px
24px
18.07.2010 16:31
ABONE OLgoogle

Otopark fiyatları trafiğin yoğun olduğu yerlerde sürekli artarken oteller otomobil sahiplerine 1 saat kalmak için kapıyı 10, eğlence merkezleri ise 20 liradan açıyor

Günde 2.5 milyon aracın trafikte olduğu İstanbul’da, otopark ücretleri vatandaşın elini yakıyor. Star'ın haberine göre, fiyatların bölgelere göre farklılık gösterdiği İstanbul’daki otopark fiyatları sirkülasyonun daha fazla olduğu semtlerde hızla artıyor. Fiyatlar semte ve konuma göre saati 5 TL ile 15 TL arasında değişiyor. Havayollarındaki otopark ücretleri saatlik 7-8 TL arasında değişirken, İstanbul’un ünlü otellerinde fiyatlar 10-12 TL civarında seyrediyor. Alışveriş merkezlerinde ise fiyatlar daha makul. Alışveriş fişiniz varsa ücret ödemeden çıkarken, alışveriş yapmadığınız taktirde ise AVM’lerdeki otoparklar saatine 4 ile 7 TL arasında ücret alıyor.

BÖLGESEL FİYAT

2005 yılında faaliyete geçen ve İstanbul’daki en geniş otopark potansiyeline sahip İspark, fiyatlarını bölgesel olarak düzenliyor. Sirkülasyonun fazla olduğu semt ile yoğunluğun daha az olduğu semt arasında fiyatlar değişiyor. Örneğin; Bağcılar’da kullandığınız İspark otoparkına günlük 4 TL öderken, Eminönü’nde bu fiyat 1 saati 5 TL’ye çıkıyor. İspark’ın katlı ve açık otoparklarının, yolüstü otoparklarına göre daha ucuz olması dikkat çekerken, konu ile ilgili görüştüğümüz İspark yetkilileri, bunun sebebebinin, çarpık otoparklaşmayı önlemek ve insanları katlı ve açık otoparklara sevkederek trafiği rahatlatmak olduğunu belirtiyor.

EĞLENCE MEKANLARI İNCELEMEDE

Otopark ücretlerinde, hiç kuşkusuz zirveyi eğlence sektörü alıyor. Kuruçeşme’de otopark ücretleri neredeyse tavan yapmış durumda. Reina’da otopark giriş çıkış ücreti 20 TL, aynı şekilde Sortie’de 30 TL olarak değişirken, Taksim’de günlük 10 TL, haftasonu bu fiyat 15 TL’ye çıkıyor. Beşiktaş, Mecidiyeköy ve Ortaköy’deki özel otopark fiyatları ise 1 saati 5 TL ile 24 saati 25 TL arasında değişiyor.

İSPARK: EN UYGUN FİYAT BİZDE

Eminönü gibi uğrak bir yerde fiyatların yüksek olmasının gayet normal olduğunu dile getiren İspark yetkilileri, Eminönü, Beyazıt, Mecidiyeköy gibi İstanbul’un yoğun trafik alan bölgelerine, vatandaşların araçlarını götürmemeleri ve ulaşım için otobüs ve tramvay gibi ulaşım araçlarını kullanmalarını sağlamak için fiyatları yüksek tuttuklarını, bunun bir nevi caydırıcı unsur olduğunu belirtiyor. Yetkililer, “Herşeye rağmen en uygun otopark hizmetini biz sunuyoruz” diyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde