İstanbul'daki dev oto zirvesine ‘Reyhanlı’ engeli

İstanbul'daki dev oto zirvesine ‘Reyhanlı’ engeli

ABD merkezli ‘Automotive News’in 12 Haziran’da düzenleyeceği uluslarası otomotiv kongresi İstanbul’dan Paris’e kaydırıldı.

İstanbul'daki dev oto zirvesine ‘Reyhanlı’ engeli
16px
24px
27.05.2013 05:11
ABONE OLgoogle

ABD merkezli ‘Automotive News’in 12 Haziran’da düzenleyeceği uluslarası otomotiv kongresi İstanbul’dan Paris’e kaydırıldı. Bunda da Türkiye’nin Suriye sınırındaki problemler ve Reyhanlı’daki patlamalar etkili oldu.

ABD merkezli dünyanın en çok takip edilen otomotiv yayın kuruluşu ‘Automotive News’in 12 Haziran’da 16’ıncısını düzenleyeceği ve otomotiv devlerinin en tepe yöneticilerinin katılacağı uluslarası otomotiv kongresi İstanbul’dan Paris’e kaydırıldı. Automotive News Avrupa Direktörü Luca Ciferri, bu kararda Suriye sınırında yaşananların ve Reyhanlı’daki patlamaların etkili olduğunu belirtti.

COĞRAFYA BİLGİSİ YOK

Paris’te yapılacak 2 günlük kongre öncesi konuştuğumuz Luca Ciferri, özellikle Amerikalıların bu dönemde Türkiye’ye riskli gördüklerini, bu yüzden kongreyi Paris’e kaydırmak zorunda kaldıklarını söyledi. Ciferri şöyle konuştu: “Kongre için İstanbul’un riskli bölgeden çok uzak olduğunu söyledik. Hatta Amerika’daki eyalatler arasındaki uzaklığı örnek gösterdik. Bu yüzden bir sorun çıkmayacağını belirtmemize rağmen riski göze almadılar. Ne yazık ki özellikle Amerikalıların coğrafya bilgisi biraz zayıf. Hemen önyargılı davranıp, en ufak riskten kaçıyorlar.”

100’ÜN ÜZERİNDE FİRMA

Kongrenin İstanbul’da düzenlenmesiyle ilgili her türlü hazırlığı yaptıklarını kaydeden Ciferri, uçuşların bile büyük ölçüde hazırlandığını söyledi. ABD merkezli Automotive News’in Avrupa kanadı olan Automotive News Europe, 15 yıldır, Avrupa’da geniş katılımlı kongreler düzenliyor. Bu yıl 16’ıncı yapılacak zirveye tüm dünyadan 30’un üstünde yabancı gazeteci ve 100’ün üzerinde firmanın temsilcilerinin katılacaktı.

Türk otomotivi için önemliydi

AUTOMOTIVE News Avrupa kongresi, Türk otomotiv sektörü için büyük önem taşıyordu. Hem otomotiv devlerinin üst yönetimi hem de dünyanın ve Avrupa’nın en büyük tedarikçileri 2 günlük zirve için İstanbul’a gelecekti. Zirve sayesinde hükümet nezrinde yeni teşvikler birinci ağızdan anlatılacak, firmalar arasında yeni bağlantıların kurulma şansı ortaya çıkacaktı.

Yeni Avrupa tartışılacak

Bu yıl 16’ncısı düzenlenen kongrenin ana teması ‘yeni Avrupa’. BMW Yönetim Kurulu Üyesi Ian Robertson, Audi AG Yönetim Kurulu Üyesi Luca de Meo ve Peugeot CEO’su Maxime Picat gibi üst düzey katılımların yer alacağı kongrede, Avrupa otomotiv sektörünün krizden çıkış formülü üzerine konuşmalar yapılacak, yeni Avrupa için sektör olarak neler yapılması gerektiği tartışılacak.

Emre Özpeynirci/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde