İstanbul’da revü açacak

İstanbul’da revü açacak

Murat Atik, Paris’teki eğlence hayatı deneyimini İstanbul’a taşımaya hazırlanıyor

İstanbul’da revü açacak
16px
24px
08.07.2012 09:42
ABONE OLgoogle

Paris’te Pink Paradise adlı striptiz kulübü ile La Suite adlı gece kulübü olan Murat Atik, Paris’teki eğlence hayatı deneyimini İstanbul’a taşımaya hazırlanıyor. Reina’nın patronu Mehmet Koçarslan’ın şirketi Su Entertainment ile görüşen Atik, Kuruçeşme’de kabare açacak. Sonbaharda kapılarını açmaya hazırlanan revü, meşhur Lido ile Moulin Rouge karışımı bir mekan olacak.

Murat Atik, Paris’te gece hayatının önde gelen isimlerinden biri haline gelen genç bir Türk işadamı... 3 yaşında Paris’e giden, fabrika işçisi bir babanın oğlu olan Atik, sinema eğitimi almış. Paris’te 11 yıllık geçmişi olan Pink Paradise adlı striptiz kulübünün sahibi. Geçen ay La Suite adını verdiği gece kulübünü açan Atik, gece eğlence dünyasını yönetiyor, sabaha karşı eve gittiğinde ise dizi ve film senaryoları yazıyor. Eşi Joanna ile birlikte film çekiyor, dans dersleri veriyor, takvim ve ajanda basıyor, dans ve revü turneleri düzenliyor. Şu sıralar babasının hayatından ilham aldığı bir film üzerinde çalışıyor. Film 1955 yılında Bursa’da bir pavyonda başlıyor, 2012 yılında Pink Paradise’ta noktalanıyor. Ayrıca Belçim Bilgin, kendisinin de rol aldığı ‘Vücut’ adlı filmin yıldızı Hatice Aslan ve Serra Yılmaz gibi isimlerin oynamasını düşündüğü bir kadın filmi de projeleri arasında.

Murat Atik, Paris’teki eğlence hayatı deneyimini şimdilerde İstanbul’a taşıma hazırlıkları da yapıyor. Reina’nın patronu Mehmet Koçarslan’ın şirketi Su Entertainment ile görüşen Atik, Kuruçeşme’de revü açacak. Sonbaharda kapılarını açmayı planlayan revü, meşhur Lido ile Moulin Rouge karışımı bir mekan olacak. Murat Atik, “İstanbul’daki projemiz özel bir proje ve başarılı olacağına inanıyorum. Yemek ve revü olacak. Su Entertainment ile görüşmelerimiz sürüyor. Projeyi onlarla ortak hayata geçireceğiz” dedi.

Kızlar yurtdışından

Paris’te her ay 2 bine yakın kızı eğittikleri dans okulları olduğunu da kaydeden Atik, İstanbul’daki kabareye de yurtdışından dansçı getireceklerini vurguladı. 16 yaşından beri eğlence sektöründe olduğunu da anlatan Murat Atik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fransa’ya 3 yaşımda geldim. 5 kardeşiz, sadece ben eğlence sektöründeyim. 16 yaşımdan beri bu işteyim. 17 yaşımda ilk kendime ait yeri açtım. Şimdiye kadar Paris’te 16, Hırvatistan’da 1 kulüp açtım. Hırvatistan’daki Byblos adında 19 kişilik bir açık hava kulübüydü. Bir futbolcuyla açtık ama sonra ben hisselerimi sattım. Şu anda sadece Pink Paradise ve yeni açtığım La Suite var. Pink Paradise için 6 milyon, La Suite için 3 milyon euro harcadım. Pink Paradise’ı ünlü DJ David Guetta ile açtık. Sonra ayrıldı ortaklıktan. Bu iş zor, bir Türk iseniz çok daha zor. Ama Fransızlar bana alışsa da alışmasa da 25 yıldır mekanlarımı dolduruyor. Tam hafta açık olan Pink Paradise’a haftada 2 bin, 4 gece açık olan La Suite ise 1.000’e yakın kişi geliyor. Pink Paradise’a gelen ünlülür arasında Madonna, Prens Albert, Vin Diesel, Colin Farrel gibi isimler de var. Türk sosyetesi de Paris’e geldiğinde mutlaka kulübe uğruyor.”

Bu arada Atik’e kulüplerinin Avrupa’daki krizden etkilenip etkilenmediğini de sorduk. “Rakamlar her savaşta ve her kriz döneminde eğlence sektörünün büyüdüğünü gösteriyor. Harcama miktarı azalıyor ama müşteri çoğalıyor” yanıtını aldık.

45’LİK İKNA OLURSA PARİS’TE AÇACAK

Murat Atik, İstanbul’da 45’lik adlı mekanı çok beğendiğini belirterek, “Bu mekanı Paris’te açmak istiyorum ama sahibini ikna edemiyorum. İkna olsalar Paris’te Fransızca ve Türkçe plaklar çalarız, süper olur” dedi.

Prodüksiyon şirketi kurdu kendi oyununda oynayacak

EKİM ayında bir tiyatro oyununda oynamaya hazırlanan Murat Atik’in prodüksiyon şirketi de var. Atik, “Bir ara 7-8 tane kulübüm vardı. Sayıyı 2’ye indirdim. Prodüksiyon şirketi kurdum. Ekim’de sahne alacağım kendi oyunumun prodüksiyonunu yapıyorum. Film projelerim var. Babamın otobiyografisiyle başlayan film bunlardan biri... 1955 yılında Bursa’da bir pavyonda başlıyor, 2012 yılında Pink Paradise’ta bitiyor. Ayrıca Belçim Bilgin, Hatice Aslan ve Serra Yılmaz gibi isimlerin oynamasını düşündüğüm bir kadın filmi projem de var” diye konuştu.

Necla Dalan/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde