İstanbul'da koronavirüs vakasına giden ambulansa saldırı

İstanbul'da koronavirüs vakasına giden ambulansa saldırı

İstanbul'da koronavirüs şüphelisi hastayı almayan giden ambulans, kimliği belirsiz bir şahsın saldırısına uğradı. 112 ekiplerine hastanın kimliğini soran kişi, cevap alamayınca ambulansı yumruklayıp, aracıyla ambulansın önünü keserek camlarını kırdı.

İstanbul'da koronavirüs vakasına giden ambulansa saldırı
16px
24px
29.03.2020 14:00
ABONE OLgoogle

İstanbul'da gece geç saatlerde koronavirüs ihbarı üzerine belirtilen adrese giden ve şahsı alarak hastaneye doğru hareket eden ambulansın önü bir kişi tarafından kesildi.

Arabasından inerek 112 çalışanlarına, 'Hasta kim? Korona mı? Ne olmuş? Anlatsanıza' diye sorular soran şahsa 112 çalışanları hasta mahremiyeti açısından bilgi vermedi.

Bunun üzerine şüpheli şahıs önce ambulansı yumruklamaya başladı. Olay yerinden uzaklaşan 112 ekibinin önü bir süre sonra yine aynı şahıs tarafından tekrar kesildi.

Bu kez şahıs eline aldığı kaldırım taşıyla ambulansın camlarını kırdı. Hızla olay yerinden kaçan 112 ekibi, en yakın polis merkezine giderek şikayetçi oldu.  Hasta ise polis karakolunda bir başka ambulansa alınarak hastaneye sevk edildi.

Sağlık Bakanı'ndan geçmiş olsun telefonu

Yaşanan anları sağlık görevlisi Büşra Kayalı Durmaz sosyal medya hesabından paylaştı. Olayın ardın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın gece kendilerini arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirten Durmaz, "Gece saat 03.40'ta telefon çalar ve arayan Sağlık Bakanıdır. Biz böyle güçlü bir aileyiz. Gecenin bu saatinde arayan bakanımıza teşekkür ederiz. Allah başımızdan eksik etmesin" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde