İstanbul'da bir AVM daha kepenk kapattı

İstanbul'da bir AVM daha kepenk kapattı

İstanbul'da adeta mantar gibi çoğalan dev bütçeli alışveriş merkezleri (AVM), şimdi ayakta durmakta zorlanıyor.

İstanbul'da bir AVM daha kepenk kapattı
16px
24px
06.09.2013 22:39
ABONE OLgoogle

İstanbul'da hemen her gün bir Alışveriş Merkezi (AVM) açılırken, açılan AVM'ler ise bir bir kapanıyor. Bir bölümü kepenk kapatan AVM'lerin bir kısmı ise market ve dershaneye dönüşüyor. 

İstanbul'da adeta mantar gibi çoğalan dev bütçeli alışveriş merkezleri (AVM), şimdi ayakta durmakta zorlanıyor. Bir bölümü tamamen kepenk kapatan AVM'lerin bazıları ise market ve dershaneye dönüştürülüyor. Geçtiğimiz yıllarda Bahçelievler'de açılan Maxi AVM de bunlardan biri. Öncelerde yoğun olan alışveriş merkezinin şimdi bir kısmı markete bir kısmı da dershaneye dönüştürüldü.

  Öte yandan vatandaşların bir kısmı AVM yapılmasını desteklerken, bir kısmı da bu kadar çok AVM'nin küçük esnafları yol edeceğini söyledi.

  Adem Can, "Ben alışveriş merkezlerinin bu kadar fazla olmasından hoşlanmıyorum. Bütün esnafı etkiliyor diye düşünüyorum. Ama çözüm nedir ne yapılması gerekiyor bu konuda fikrim yok. Buraya fazla geldi bu alışveriş merkezi, talep çok fazla olmadı" dedi.

  Aydın Karabulut, "Türkiye genelinde çok açıldı AVM'ler talep arz meselesi. Ama bu küçük esnafı çok etkiliyor. Ben de esnafım kitap dükkanım var. AVM'lerin içerisinde her şeyin bulunması bizi bile etkiledi. Ama biz küçük esnaf olarak ne yapacağımızı bilmiyorum. bunu her sene daha iyi fark ediyorum. Bunların daha da artacağını düşünüyorum" diye konuştu.

  AVM'lerin açılması destekleyen Yavuz Turgutlu ise "Burası iş yapamadığı için kapandı. Pek güzel düzenlenemedi dükkanlar alt kattaydı. Kimse gelmedi. Ben bu kadar alışveriş merkezinin açılmasını doğru buluyorum. Alışveriş merkezi açıldığı zaman insanların iş bulması kolaylaşıyor" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde