İstanbul’da 7 Milyar dolarlık yatırım planı olan patron

İstanbul’da 7 Milyar dolarlık yatırım planı olan patron

Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, Taş Yapı'nın 2015’te yurt dışı ağırlıklı projelere imza atacaklarını söyledi.

İstanbul’da 7 Milyar dolarlık yatırım planı olan patron
16px
24px
06.05.2015 04:34
ABONE OLgoogle
Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, Taş Yapı'nın 2015’te yurt dışı ağırlıklı projelere imza atacaklarını söyledi. İşte Turanlı’nın önemli açıklamaları:
35 yıldır gayrimenkul, sanayi, tarım, ticaret ve işletmecilik alanlarında hizmet veren şirket 2014 itibariyle 10 bin çalışanıyla en iyi üretimi yapmak için çaba sarfediyor.

Kazakistan, Türkmenistan, Irak, Dubai, Libya gibi ülkelerde yol, köprü, baraj ve sanayi tesisleri inşa eden şirket bu alandaki çalışmalarını 2015 yılında da devam ettirecek.

Kıbrıs’ta Ercan Havaalanı’nı “yap-işlet”le inşa edip hizmete başlayan Taş Yapı Kıbrıs’a 350 milyon avro yatırımla yine havaalanı yatırımı yapıyor.

Dubai’de yol vs müteahhitlik hizmetlerinin yanı sıra turizm ve gayrimenkul (konut – ofis) inşaatları devam ediyor. İnşaatlar bittiğinde kiraya verip işletilmesi planlanıyor.

Kazakistan’da yol, köprü projelerine yenileri eklenecek.

Taş Yapı Türkiye’de ise önceliği Four Winds projesine veriyor. Kadıköy- Bağdat Caddesi’ndeki 4 bloklu dev projede satışlar devam ediyor. Projede 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 tipi daireler yer alıyor.

Altunizade’de ve Şişli’de yeni proje geliştirme sürecinde olan Taş Yapı’nın ilgilendiği bir başka semt de  Seyrantepe.

 Turanlı sözlerini şöyle devam etti.

“Bizim planımız çok. Ben kabıma sığmayan bir iş adamıyım. Çalışmayı çok seviyorum. Dolayısıyla proje geliştirme yapıp satıp, işletme, ofis, konut, otel, bu tür binalar yapacağız. Elimizde 20 yıllık iş var şu anda. Sadece İstanbul’da elimizde 7 milyar dolar iş var. Bunun dışında dünyada projelerimiz var.

Onun haricinde turizm dalında bir sürü yatırımlarımız var. Sadece elimizde 11 tane otel arsası var. Hem Türkiye’de  hem de yurt dışında. Bunları yapacağız nasip olursa.
Tarım geliştirme projelerimiz de var. Sözleşmeli tarım yapıyoruz. Bu konuda bir sürü gelişmelerimiz var. Biodizel üretimi; Türkiye’de ilk defa çevre atıklarına 100 milyon Avro yatırım yapan vatandaşım. Bakın çevreyi ben kirletmedim. Ama temizlenmesi için 100 milyon Avro para yatırdım. Tesisimiz 2 ay sonra bitiyor Allah’ın izniyle. Bütün millet ülkemi alkışlayacak. Ben hizmet adamıyım. Ülkemi seviyorum, bu ülkede kazanıyorum, bu ülkede harcayacağım.

Sektörün en önemli sorunu müşterileri. Müşteri karpuz alır gibi ev alıyor. Almasın kardeşim. Gelsin denetlesin. Eğer müşteri yapıcıya prim vermezse, yapıcı işini kaliteli yapmak zorunda. En önemli denetleyici tüketicidir.

Türkiye’nin geleceğini parlak görüyorum. Ama bu parlamayı biz yapacağız. İnsanlar yapacak. Mucize beklemeyin, biz kendimiz yapacağız. Türkiye’nin yüzde 50 genç nüfusu var. Türkiye’de 40 milyon genç var. Türkiye üretebilen ve tüketebilen bir ülke. Türkiye kalkınacak, Türkiye’nin geleceği parlak. Hiç endişe etmeyin.

Türkiye dünyanın göz bebeği. Bunu ben söylemiyorum. İstanbul dünyanın ortak İstanbul’u. Bizim mülkiyetimiz olabilir, ama bunun kullanımı ortak. Bunu Avrupalısı da kullanacak, Asyalı da kullanacak, Arap Yarımadası’da kullanacak, Afrika, Amerika kıtaları da kullanacak. İstanbul ortak kullanımlı bir dünya markası. Dolayısıyla oradaki insanlar gelecek, buralara yatırım yapacak. Bütün dünyalılar gelecek buraya. Finans yatırımları yapacak, finans merkezleri alacak, ticaret bölgeleri alacak. İnsanlar Ticaret yapacak, ev alacak, ofis alacak oturacak, fabrika kuracak, sanayi kuracak. Anadolu’da kuracak, Ege’de, Marmara’da, Karadeniz’de kuracak. Doğu’da kuracak. Türkiye bir cennet olacak. Dünya burada bir yarışa girecek. Nasıl kapıdan içeri gireriz, Türkiye’ye nasıl yatırım yaparız diye mücadele edecek.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde