İstanbul'a kar geliyor

İstanbul'a kar geliyor

İstanbul’da kar yağışının yarın başlaması, pazartesi ve salı günleri de il genelinde hayatı olumsuz etkilemesi bekleniyor. Öte yandan kar uyarısı yapılan Ankara'da da kar ve buzlanmaya karşı çeşitli tedbirler alınıyor.

İstanbul'a kar geliyor
16px
24px
19.01.2006 22:03
ABONE OLgoogle

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte bugün havanın çok bulutlu, batısında etkili olmak üzere yağmurlu, geceden itibaren de karla karışık yağmurlu olacağını söyledi.
      Yıldırım, yarın sabah saatlerinden itibaren il genelinin, öğlen saatlerinde ise Boğaz ve Anadolu Yakası’nın kar yağışlı olmasının tahmin edildiğini anlatarak, yarın kar yağışının hayatı olumsuz etkileyecek düzeyde beklenmediğine dikkat çekti.
      İlde hava sıcaklığının bugün en yüksek 8 derece, yarın da en yüksek 3, en düşük 1 derece olarak gerçekleşeceğini dile getiren Yıldırım, rüzgarın kuzeybatı yönlerinden kuvvetli eseceğini ve gece buzlanma meydana geleceğini vurguladı.
      İstanbul’da 21 Ocak Cumartesi günü havanın parçalı bulutlu olacağını ve yağış beklenmediğini kaydeden Yıldırım, hava sıcaklığının da en yüksek 5, en düşük eksi 2 derece olarak tahmin edildiği söyledi.
      Yıldırım, 22 Ocak Pazar günü ise kentte havanın çok bulutlu, yağmurlu, gece karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağını anlatarak, Pazar günü hava sıcaklığının en yüksek 6, en düşük 1 derece olarak beklendiğini kaydetti.
     
     PAZARTESİ VE SALI GÜNLERİNE DİKKAT

      İstanbul’da kar yağışının 23 Ocak Pazartesi ve 24 Ocak Salı günleri etkili olacağına dikkat çeken Mustafa Yıldırım, "İlimizde Pazartesi ve Salı günleri kuvvetli rüzgar ile birlikte kar yağışı olacak. Kar yağışı, il genelinde hayatı olumsuz etkileyecek düzeyde beklenmektedir" dedi.
      Yıldırım, hava sıcaklıklarının Pazartesi günü en yüksek 1, en düşük eksi 3, Salı günü de en yüksek eksi 1, en düşük de eksi 4 derece olarak tahmin edildiğini bildirdi.
      Meteoroloji kurulduğundan bu yana İstanbul için kaydedilen en düşük sıcaklıkların 17 Ocak 1963 tarihinde eksi 13.9, 9 Şubat 1929 tarihinde de 16.1 olarak gerçekleştiğini anlatan Yıldırım, "Bazılarının ifade ettiği gibi önümüzdeki günlerde eksi 15-20 derece gibi uç değerler beklenmiyor" diye konuştu.
     
     TOPBAŞ: ULAŞIMLA İLGİLİ VATANDAŞ YARDIMCI OLMALI

      İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, meteorolojinin verdiği bilgiye göre Pazartesi ve Salı günü karla birlikte soğuk havanın geleceği uyarısında bulunarak, belediye olarak hazırlıklarını yaptıklarını bildirdi.
      Topbaş, Meilland güllerinin Türkiye’de üretimine ilişkin düzenlenen imza töreninin ardından basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.
      Topbaş, beklenen soğuk hava dalgasına karşı alınan önlemlere ilişkin bir soru üzerine, "Meteorolojinin verdiği bilgiye göre Pazartesi ve Salı günü karla birlikte ciddi bir soğuk hava dalgası geliyor. Hava sıcaklığının eksi 8 derece, hissedilme derecesinin ise eksi 20 olacağı bilgisi verildi. Dün bu konuyla ilgili AKOM’da toplantı yaptık. Büyükşehir Belediyesi olarak hazırlıklarımızı yaptık.
      Araç gereç olarak hiçbir problemimiz yok. Su ve gaz konusunda zaten bir problemimiz yok. Ulaşımla ilgili vatandaş da bize yardımcı olursa bir sıkıntı olmaz" dedi.
      Topbaş, buzlanmaya karşı bu yıl solüsyon almak için ihaleye çıktıklarını, ancak 2 teklif arasındaki fiyat farkının büyük olması nedeniyle ihaleyi iptal ettiklerini söyledi.
      Küçük alımlarla bu problemi de çözeceklerini, özellikle buzlanma yapacak alanlarda bu solüsyonu kullanacaklarını belirten Topbaş, diğer alanlarla ilgili de tedbirler alacaklarını kaydetti.
      Topbaş, sokakta kalan insanların barındırılması ve trafikte akışkanlığın sağlanması

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde