İstanbul'a güzel haber! Yeşilköy sahilde tepki çeken proje iptal edildi

İstanbul'a güzel haber! Yeşilköy sahilde tepki çeken proje iptal edildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yeşilköy sahiline dikeceği 45 metre yüksekliğindeki otel projesini gelen tepkiler üzerine iptal etti. Sahildeki parsel tekrar yeşil alan oldu.

İstanbul'a güzel haber! Yeşilköy sahilde tepki çeken proje iptal edildi
16px
24px
14.03.2018 13:02
ABONE OLgoogle

Bakırköy Şevketiye mahallesinde bulunan 15 bin 182 metrekarelik parselin 9 bin metrekarelik kısmı 2014 yılında Başbakanlık oluru ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na tahsis edildi. Bu parsel, 1/100 binlik İstanbul Çevre Düzeni Planı'nda “kentsel ve bölgesel yeşil ve spor alanları” olarak belirlenmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kendisine tahsis edilen parselin yeşil alan olan fonksiyonunu, 27 Aralık 2017 tarihinde yaptığı plan ile değiştirdi. İstanbul'un anayasası kabul edilen 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı'nında yapılan değişiklik ile Yeşilköy sahilinin son kalan boş alanı “turizm alanı” ilan edildi. Hazırlanan plan değişikliğine göre otelin yüksekliği en çok 15 kat yani yaklaşık 45 metre olacaktı. 

Bakanlığa tahsis edilen parselin 4 bin 617 metrekaresi otel, bin 651 metrekaresi park, 475 metrekaresi yol olarak ayrılmıştı. Parsel yıllardır park olarak kullanılıyordu ve vatandaşların sahile ulaşabildiği son boş alanlardan biriydi. SÖZCÜ'nün gündeme taşıdığı plan değişikliği tepkilere yol açtı. Otel yapılacak alanda bir çok eylem düzenlendi ve askı süresi içinde plana itirazlar yapıldı.

BAKIRKÖY BELEDİYESİ'NE İPTAL YAZISI GÖNDERİLDİ

Plana itiraz eden kurumlardan Bakırköy Belediyesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 13 Şubat günü gönderdiği yazı ile projeden vazgeçildiğini bildirdi. Bakanlığın gönderdiği yazıda “İtiraz başvuruları incelenmiş, bakanlığımızca yapılan değerlendirme neticesinde bahse konu itirazlar uygun bulunarak imar planı değişiklikleri iptal edilmiştir. Bu kapsamda ikinci bir işleme gerek kalmaksızın imar planı değişiklikleri öncesindeki meri plan kararlarına geri dönülmüştür” denildi.

İHANET ENGELLENDİ

CHP'li İBB ve Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul'da yapılan bir ihaneti eylemler ve itirazlar üzerine iptal etti. Bakırköy ve İstanbul halkının menfaati için bu konuları gündeme taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Meclis üyeleri olarak rant odaklı plan değişikliklerine itiraz edip dava açtıklarını vurgulayan Ataman “Eylemler yaparak ihanetleri önlemeye çalışıyoruz. Bakanın yaptığı da İstanbul menfaatine bir düzenlemedir. Bundan sonra İstanbullulara ve İstanbul'a ihanet olmaması için bu tür plan değişikliklerinin takipçisi olacağız” diye konuştu. CHP'li İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin daha önce de Kadıköy Kurbağalıdere'de derenin içine yapılması planlanan otel projesini iptal ettiğini hatırlatarak “Ancak bu iptaller, bakanlığın yaptığı diğer ‘İstanbul'a ihanet' planlarını affettiremez” dedi. (Özlem Güvemli/Sözcü)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde