İstanbul'a 3.5 Milyar Dolarlık tüp geçit: İşte güzergah

İstanbul'a 3.5 Milyar Dolarlık tüp geçit: İşte güzergah

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da tanıtımına katıldığı, 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi, 5 yıl içinde tamamlanacak ve 3,5 milyar dolara yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilecek.

İstanbul'a 3.5 Milyar Dolarlık tüp geçit: İşte güzergah
16px
24px
27.02.2015 11:06
ABONE OLgoogle
İstanbul Kongre Merkezi'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da tanıtımına katıldığı, 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi, 5 yıl içinde tamamlanacak ve 3,5 milyar dolara yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilecek. Projenin devlete herhangi bir maliyeti olmayacak.

2 karayolu ve 1 raylı sistemi barındıran proje zaman tasarrufunu en iyi şekilde değerlendirecek.

Hasdal-Ümraniye-Çamlık arası 14 dakika, İncirli-Söğütlüçeşme arası 40 dakikada geçilecek. 3 havalimanı, köprü ve bunları birbirine bağlayan akslar tam bir entegre proje halinde zaman tasarrufunu maksimum düzeye çıkacak.

İstanbul'daki 9 raylı sistem birbiriyle irtibatlanacak. İstanbul'daki bütün ana akslar birbirine bağlanacak. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Boğaziçi Köprüsü ve Yavuz Sultan Köprüsü, birbirine bir ring halinde bağlanmış olacak.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne ihtiyacı olan karayolu geçişi ve Boğaziçi Köprüsü'nü tamamlayacak olan metro geçişi, tek bir hat ile üç katlı büyük mega projesi ile bir bütünlük haline gelecek.

ÜÇ KATLI DEV

"Üç katlı büyük İstanbul tüneli" adı verilen projeye göre, boğazın altı Küçüksu'dan Gayrettepe'ye üç katlı dev bir tünelle geçilecek.

Karayolu ve metro sisteminin olacağı tünel mevcut metro hatları ve karayollarıyla entegre edilecek. İncirli'den Sögütçeşme'ye yapılacak hızlı metro hattı bu dev tünelin içinden geçecek. Yeni metro hattının Kadıköy - Kartal- Yenikapı- Sarıyer metrolarıyla bağlantısı olacak. Mega tünelin TEM, E5 ve 3 köprüyle de karayolu bağlantısı olacak. Çapı 18.80 metre olacak tünelin deniz yüzeyindeki derinliği 110 metreyi bulacak. Tünelin 3 katlı kesiminin uzunluğu 6.5 km olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin, ülkenin kalkınması, gelişmesi ve sanayiden kültüre her alanda büyümesine öncü rol oynayan, İstanbul için hayalleri gerçeğe dönüştüren projelerden biri olacağını belirtti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi"ni, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda açıkladı. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönderdiği mesaj da okundu.

Mesajında İstanbul'u geleceğe taşıyacak, yeni projenin tanıtımına yapılan davet nedeniyle teşekkür eden Erdoğan, İstanbul'un sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın nadide şehirlerinden biri olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

" İstanbul için planlanan yatırımlar, yeni Türkiye yolunda, 2023 hedeflerimizin yakalanmasında somutlaşan önemli adımlardır. Bu tüp geçit projesi, ülkemizin kalkınması, gelişmesi ve sanayiden kültüre her alanda büyümesine öncü rol oynayan,İstanbul için hayalleri gerçeğe dönüştüren projelerden biri olacaktır. Kıtaları birbirine bağlayan, sanayi ve ticaretin lokomotifi, kültürün başkenti İstanbul'da ulaşımı rahatlatacak, İstanbulluların hayatını kolaylaştıracak bu yeni projenin en kısa sürede hizmete girmesi büyük önem taşımaktadır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın öncülüğünde yürütülecek çalışmalara başarı dileklerini iletti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde