İstanbul Valiliği'nden fotoşoplu Atatürk açıklaması: Kasıtlı olmayan bir karartı oluşmuştur

İstanbul Valiliği'nden fotoşoplu Atatürk açıklaması: Kasıtlı olmayan bir karartı oluşmuştur

İstanbul Valiliği Kurumsal İletişim Sorumlusu Muammer Karadeniz, Valiliğin Twitter hesabından yapılan paylaşımdaki Atatürk portresine ilişkin "Kasıtlı olmayan bir karartı oluşmuştur" dedi.

İstanbul Valiliği'nden fotoşoplu Atatürk açıklaması: Kasıtlı olmayan bir karartı oluşmuştur
16px
24px
01.07.2019 21:19
ABONE OLgoogle

Muammer Karadeniz, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: 

"Bugün İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya'nın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nu kabulleri sonrasında Valiliğimiz Twitter hesabından, tarafımdan yapılan paylaşımda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı üzerinde kesinlikle kasıtlı olmayan bir karartı oluşmuştur.

Durumun telefonumdaki Twitter uygulamasında fotoğraf düzenleme özelliğinin kullanılması sırasında oluştuğu fark edilmiş ve hemen gerekli müdahale yapılmıştır.  İstanbul Valiliği Atatürk'ün kaşlarına fotoşop yaptı

Bu teknik aksaklık nedeniyle oluşan durumun, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı üzerinde meydana gelmesinden büyük bir üzüntü duyuyorum. 

Fotoğrafın orijinalinde kesinlikle böyle bir durum yok. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından, kendi telefonumda fotoğrafı düzenleme işleminin ekran videosunu sizlerin bilgi ve takdirlerine sunuyorum.

Olayın nasıl gerçekleştiğini anlamak amacıyla aynı işlemleri aynı uygulamaları kullanarak telefonumda tekrar yaptığımda aynı hatanın otomatik olarak yeniden meydana geldiğini gördüm. Uygulamanın böyle bir eklemeyi neden yaptığını incelettiriyorum.

Hiç istemeden yol açtığım böyle bir olay nedeniyle büyük bir üzüntü duyuyor ve kamuoyundan özür diliyorum." 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde