İstanbul Park hatalı çıktı !

İstanbul Park hatalı çıktı !

Formula 1 pistlerinin dünyaca ünlü Alman tasarımcısı Hermann Tilke'den 'hata yaptık' itirafı

İstanbul Park hatalı çıktı !
16px
24px
16.02.2007 09:14
ABONE OLgoogle

Formula 1 pistlerinin dünyaca ünlü Alman tasarımcısı Hermann Tilke, daha önce tasarladığı pistlerde yaptığı hatalardan çok şey öğrendiğini ve bundan sonra yapacağı pistleri daha küçük ve samimi tasarlayacağını söyledi.

Alman tasarımcı, İngiliz Autosport dergisine verdiği ropörtajda, geçmişten dersler çıkardığını, gelecek dönemde yapılacak pistlerin daha küçük, seyircilerin yarış alanlarına daha yakın ve samimi olmasının önemli olduğunu belirtti.

''Yarış pistlerini seyirciye getirmek'' olarak tanımladığı yeni tip projelerin, Monte Carlo örneğinde olduğu gibi şehir içi caddelerin kullanılabileceğini vurguladı.

Aralarında İstanbul Park, Malezya, Çin ve Bahreyn gibi bir çok pisti tasarlayan ünlü tasarımcı, seyirci tribünleriyle pistleri çok ayrı yerlere dizayn ederek hata yaptığını kabul ederken, şöyle konuştu:

''Biz, pit-stoplarla takım binaları arasına çok geniş alanlar bırakarak da hata yaptık. Özellikle Şangay'daki pistte pit-stopla takım binaları arasındaki aşırı mesafe rahatsızlık verici. Asıl rahatsızlık veren uzun mesafelerin yarışın atmosferini alıp götürmesi. Bundan çok şey öğrendik, bundan sonra daha iyi yapacağız.''

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde