İstanbul, İngiliz emlak yatırımcılarının gözdesi

İstanbul, İngiliz emlak yatırımcılarının gözdesi

İstanbul, İngiliz emlak yatırımcılarının ilgisini çekiyor.

İstanbul, İngiliz emlak yatırımcılarının gözdesi
16px
24px
24.09.2010 10:27
ABONE OLgoogle

Merkezi Londra'da bulunan ve ağırlıklı olarak Avrupalı yatırımcılara Türkiye emlak sektörünü pazarlayan Spot Blue Emlak Firması yetkilileri, yaşanan küresel ekonomik kriz sonrası özellikle Avrupalı yatırımcılar için İstanbul'un çekim merkezi haline geldiğini belirtti. 

     Türkiye emlak ve inşaat sektöründe 2010 yılındaki büyümenin, emlak sektörüne güvenirliği daha da artırdığına dikkati çeken yetkililer, özellikle İngiliz yatırımcıların ülkelerinde yaşanan ekonomik kriz sonrası bu avantajdan yararlanmak amacıyla Türkiye'ye yöneldiğini kaydetti. 

     Türk İngiliz Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve Spot Blue Genel Müdürü David Walker, AA'ya yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan küresel finans krizinin ardından yatırımcıların Türkiye'ye pozitif bakışlarının arttığını söyledi. Türkiye emlak sektörünün önde gelen kuruluşlarının da yabancı yatırımların artmasını beklediğini kaydeden Walker, "Türkiye'deki pozitif gelişmeler işsizlik oranında da istikrarlı bir düşüşü beraberinde getiriyor. Bu da uluslararası güveni artırıyor. Oluşan bu güven, büyümekte olan Türkiye ekonomisinde pay sahibi olan Avrupalı yatırımcıların sayısını artırıyor. Türkiye'de emlak yatırımı yapan Avrupalı yatırımcılar, 'büyüyen bir pazarda yatırım yapmak' ve 'bu yatırımın tadını çıkarmak' olmak üzere iki avantaja sahip oluyorlar" diye konuştu.
     Walker, İngiliz yatırımcıların Akdeniz ve Ege sahillerine ilgisinin, İstanbul'a kaydığını vurgulayarak, "Şu anda İstanbul yabancı yatırımcıların akınına uğramış durumda" dedi. 

     Firmanın emlak sektörü uzmanlarından Julian Walker da, İstanbul'un hem uluslararası hem de yerli emlak pazarının çekim merkezi olmaya devam edeceğini belirterek, "İstanbul, yatırımcılara kiralama bakımından da mükemmel bir yatırım imkanı sunuyor. Özellikle İstanbul'un Avrupa yakasında stüdyo ve 4 odalı apartman daireleri, modern dekorasyon ve yüksek kalite standardında alıcıların beğenisine sunuluyor" diye konuştu. 

     İstanbul'un 2010 yılı kültür başkenti ilan edilmesinin bu şehre yönelik ilgiyi artırdığını da vurgulayan Walker, "İstanbul'un sosyal ve kültürel görselliğini zenginleştiren Boğaziçi ve Altın Boynuz'un (Haliç) yanı sıra, Avrupa'da önemli bir yere sahip olan Uluslararası Film Festivali'nin burada yapılıyor olması, opera, bale, konserler, sanat sergileri ile müzelerde yıl boyu devam eden aktiviteler İstanbul'u daha cazip hale getiren nedenler arasında" dedi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde