İstanbul Finans Merkezi'ne trader yetiştirecek

İstanbul Finans Merkezi'ne trader yetiştirecek

İstanbul’u dünyanın en önemli finans merkezleri arasına sokmayı amaçlayan İstanbul Finans Merkezi Projesi’nin insan kaynaklarını yetiştirmek için ilk somut adım atıldı

İstanbul Finans Merkezi'ne trader yetiştirecek
16px
24px
09.02.2012 13:21
ABONE OLgoogle

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi(İTİCÜ),   İstanbul’u dünyanın en önemli finans merkezleri arasına sokmayı amaçlayan İstanbul Finans Merkezi Projesi’nin insan kaynaklarını yetiştirmek için ilk somut adımı attı.

İTİCÜ ile merkezi Londra’da bulunan finans şirketi CFT Financials Limited, İTİCÜ çatısı altında, geleceğe yönelik türev eğitim hizmetlerinin sağlanması, Türkiye’de trader yetiştirmek gibi yeni eğitim alanının oluşturulması ve sektöre kazandırılması için işbirliği protokolü imzaladı.


Her iki kurum arasındaki eğitim işbirliği protokolüyle ilgili basın toplantısı, İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ)Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, İTİCÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yusuf Tuna, CFT Finans Direktörü Danny Burrows, CFT İş gelişme Müdürü  ve eğitmen  Gary Sınclair House’nin katılımıyla İTİCÜ Eminönü Kampüsünde gerçekleştirildi.

İTİCÜ Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, her iki kurumun eğitmen kadrosunu finans sektörünün ihtiyaç duyacağı insan kaynakları için seferber edeceklerini açıkladı.

Dış ticaretin içinde yer aldığı bütün kalemlerle ilgili eğitimleri vermeyi amaçladıklarını anlatan Ekren, 2009’da hazırlanan İstanbul Finans Merkezi eylem planına dikkat çekerek, projenin önemli bir ayağı olan fiziki altyapıyla ilgili detayların Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın açıkladığını, İTİCÜ’nün ise finans merkezine nitelikli insan kaynağı sağlamaya aday olduğu söyledi.

Ekren, İstanbul Finans Merkezi için belirlenen ve Yüksek Planlama Kurulu tarafından onaylanan eylem planı içinde yer alan; insan kaynağının belirlenmesi, üniversite- sektör işbirliği, mevcut iş gücünün eğitimi gibi konularda İTİCÜ olarak rol alacaklarını açıkladı. Londra merkezli CFT Finans ile oluşturdukları eğitim işbirliği projesi çerçevesinde, finansal enstrümanlardan başlayarak bütün türev ürünlerle ilgili teknik bilgileri paylaşacaklarını anlatan Ekren, dünya finans pazarlarına elektronik ortamda bağlantı kurarak daha sağlıklı trade imkânı sağlanacağını söyledi. Ekren, ‘ İstanbul Finans Merkezi’nde ve CFT’nin Londra’daki ofisi ile Türkiye’de açacağı finans şirketinde çalışacak traderları yetiştirmeyi hedefliyoruz’ dedi.

Trader eğitimi için İstanbul’daki finans sektör temsilcileriyle temas halinde olduklarını kaydeden Ekren, eğitim programının detaylarının; Türkiye Bankalar Birliği, Aracı Kuruluşlar Birliği gibi sektörün önde gelen kurum ve kuruluş temsilcilerinin 18 Şubat’ta Eminönü Kampüsünde katılacağı seminerde netleştireceklerini söyledi. 

Mart ayının ikinci yarısında yapılacak olan eğitim programlarında ise finansal ürünler, pazar payları, teknik analiz, teknik analizlerde kullanılan formüller, makro- mikro ekonomik prensiplerin pazar hareketleri üzerine etkileri, arz-talep dengesi, paranın idaresi, risklere karşı korunma, pazar ve trade psikolojisi, trading yazılımları, performans geliştirme yönetimleri üzerinde yoğunlaşılacak.
 
Toplantıda bir konuşma yapan CFT Finans Direktörü Danny Burrows da, ‘Türkiye’de bulunmak bizim için bir fırsattır’ dedi. Burrows, ‘İTİCÜ ile ortak geliştirdiğimiz eğitim projesi ile İstanbul Finans Merkezi’nin değerine katkı sağlamış olacağız’ diye konuştu.

İTİCÜ, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yusuf Tuna ‘da, üniversiteye bağlı 3 enstitü bünyesinde 10’a yakın yeni programın açılacağı, bunların bir kısmının finans sektöründe kaliteyi arttırıcı özellikler taşıyacağını kaydetti.

FSA belgeli İngiliz bir trader şirketi olan CFT Finans eğitmenleri ile İTİCÜ’deki akademisyenlerden eğitim alacak olan traderlara İTİCU ve CFT Finans onaylı sertifika verilecek. Bunun ötesinde başarılı öğrencilere Londra ve İstanbul’un dev projelerinden olan finans merkezinde iş imkânı sağlayacaktır. Eğitim alanlar, elde ettikleri referans ve sertifika ile diğer dünyadaki trade şirketlerinde trader olarak çalışma fırsatı yakalayacaklar. 
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde