İstanbul Federasyonu kuruluyor

İstanbul Federasyonu kuruluyor

Genç yönetici ve işadamlarını temsil eden iki önemli derneğin de 2011’de güç birliği yapacağını öğrendik.

İstanbul Federasyonu kuruluyor
16px
24px
14.01.2011 13:23
ABONE OLgoogle

Devir ayrılma değil birleşme devri. İş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşlarının da son yıllarda federasyon çatısı altında güç birlikleri yaptıklarına şahit oluyoruz. Genç yönetici ve işadamlarını temsil eden iki önemli derneğin de 2011’de güç birliği yapacağını öğrendik.

Söz konusu iki dernek, 25 yıl önce peş peşe kurulan TÜGİAD (Türkiye Genç İşadamları Derneği) ile GYİAD’dan (Genç Yönetici ve İşadamları Derneği) başkası değil. Bu iki derneğin tarihçesini bilenler, bir anlaşmazlık sonucu birbirlerine rakip olarak kurulduklarını hatırlayacaktır...

Öğrendiğimize göre, TÜRKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu) çatısı altında bir İstanbul Federasyonu kurulması planlanıyormuş. Bu federasyonun çatısı altına TÜGİAD da katılmaya karar vermiş. TÜGİAD’in yeni başkanı Murat Coşkunkan, geçtiğimiz günlerde GYİAD Başkanı Pınar Eczacıbaşı’na bizzat “Güç birliği yapalım” teklifini götürmüş. Eczacıbaşı da buna sıcak bakmış.
Bu arada İstanbul Federasyonu’na KAGİDER’in de katılması planlamıyormuş. Hatta TÜSİAD’ın bile üye olabileceği konuşuluyor.

Öte yandan TÜGİAD, bu yıl 25’inci yılını kutlayacak. Çeyrek asrı geride bırakan dernek, bu yıl Çukurova ve Ege Bölgesi’nde iki şube kurmayı planlıyor. Geçen hafta görüştüğümüz Murat Coşkunkan, iki şubenin hayata geçmesiyle birlikte 100 yeni üye kazanacaklarına inanıyor. Böylece derneğin üye sayısı 800’e ulaşacakmış.

Para

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde