İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne terör saldırısı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne terör saldırısı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası önünden silah sesleri duyuldu. Olay İstanbul Vatan Caddesi üzerindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası önünden meydana geldi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne terör saldırısı
16px
24px
01.04.2015 17:52
ABONE OLgoogle
Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne 2 kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Polisin karşılık vermesi sonrası saldırganlardan biri öldürüldü, diğeri yaralı olarak ele geçirildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yapılan silahlı saldırıyla ilgili, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'u arayarak bilgi aldı.

İlk edinilen bilgilere göre 2 saldırgan uzun namlulu silahlarla Emniyet Müdürlüğü'ne ateş etti.Polislerin anında karşılık vermesiyle saldırganlardan biri vurularak öldürüldü. Diğer saldırganın ise bir minibüsle olay yerinden kaçtığı iddia edildi. Çatışmada 2 polis de yaralandı.Vurulan şahıs Emniyet Müdürlüğü önünde yerde yatarken görüntülendi. Yerde yatan saldırganın üzerinden bomba olduğu iddia edildi.

Vali Şahin'den 'Saldırı' açıklaması

İstanbul Valisi Vasip Şahin Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen saldırıyla ilgili açıklama yaptı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İstanbul Emniyet Müdürlüğümüze yarım saat kadar önce biri kadın iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Çatışmada kadın terörist üzerindeki bomba ve uzun namlulu silahla ölü olarak ele geçirildi. Diğer saldırganın yaralı olarak kaçtığı olayda bir polisimiz hafif yaralandı" dedi.



Öldürülen teröristin kimliği belirlendi

İstanbul Emniyeti'ne düzenlenen saldırıda ölü olarak ele geçirilen kadın teröristin kimliği belirlendi. Polisin yapmış olduğu araştırmada saldırganın Elif Sultan Kalsen olduğu ortaya çıktı.

Terör örgütünün Sultanahmet'teki saldırısında ismi geçen Elif Sultan Kalsen'le ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü alarma geçmişti. Kalsen arananlar listesinde yer alıyordu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde