İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 750 milyon liralık “400 ATM ihalesinde adres belli”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 750 milyon liralık “400 ATM ihalesinde adres belli”

İstanbul’un en işlek meydan ve caddelerinde bulunan reklam uygulamalı 400 ATM’nin 10 yıl süreyle işletilmesi ihalesi için istenilen belgeler ile şartların ihaleye tek bir firmanın girmesini sağlamak için belirlendiği ileri sürüldü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 750 milyon liralık “400 ATM ihalesinde adres belli”
16px
24px
21.03.2018 07:51
ABONE OLgoogle

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından işletilen ve kentin cazip noktalarında bulunan 400 ATM’nin işletilmesi ihalesinden hemen önce “peşkeş” iddiaları gündeme geldi.
 
Birgün'ün haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Reklam Yönetimi Müdürlüğü’nün geçen günlerde yayımladığı, reklam uygulamalı ATM kabinleri ihalesine katılmak için belirlenen şartlar ve istenilen belgeler iddialara gerekçe olarak gösterildi.

10 yılda KDV dahil 750 Milyon TL bedele ulaşan ihaleye katılacakların, “Türkiye genelinde en az iki Belediye ATM yeri kiralama/işletme ihalesine girdiğini ve sözleşmelerini yaptığına dair belgeler ile ihale ilan tarihinden itibaren son üç yıl içerisinde ATM kiralama veya ATM yeri kullanımı işinde toplamda 4 milyon TL tutarında işi deneyim veya iş bitirme belgesi sunması” istendi.

Tek bir firma

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne sunulan bir dilekçede, şartnamede yer alan yeterlilik şartlarını aynı anda sağlayabilen Türkiye’de tek bir şirket olduğu belirtildi.

Şartname ile tüm katılımcıların elenerek tek bir firmanın girebileceği maddelerin şartnameye konulduğu, bunun da rekabeti ve kamu yararını engelleyeceği belirtilen dilekçede, şöyle denildi:

“İhaleye katılabilecek tek firma olan… Yönetim Merkezi Gayrimenkul Turizm San Tic A.Ş.’nin şartnamede yer alan sermaye yeterliliği maddesine takılmamak için ihale ilanından önce sermaye artırımına gitmiş olması İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerince önceden bilgilendirildikleri ihtimalini ortaya çıkarmıştır. İhaleden önce belediyenin ilgili firmayı bu konuda bilgilendirip bilgilendirmediği hususunda da bir tahkikat yürütülmesi için yardımlarınızı rica ederiz.”

Kaynak: Birgün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde