İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Koronavirüs nedeniyle ilk can kaybı: 40 yaşında üç çocuk annesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Koronavirüs nedeniyle ilk can kaybı: 40 yaşında üç çocuk annesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ilk can kaybı yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Koronavirüs nedeniyle ilk can kaybı: 40 yaşında üç çocuk annesi
16px
24px
03.04.2020 08:18
ABONE OLgoogle

İGDAŞ çalışanı Bengül Demirel Kovid-19 nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden dün taburcu edildi. 40 yaşındaki Demirel akşam evinde yaşamını yitirdi.

İGDAŞ'ta geçtiğimiz günlerde Kovid-19 testi pozitif çıktığı için Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Küçükyalı Müşteri Hizmetleri biriminde çalışan Bengül Demirel yaşamını yitirdi.

Demirel, düne kadar kapatılmayan İGDAŞ Maltepe Hizmet Binasında çalışırken koronavirüse yakalandı. Demirel Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görmeye başlamıştı. 40 yaşındaki Bengül Demirel, dün hastaneden taburcu edilmişti. 3 çocuk annesi Bengül Demirel akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. 

İBB Sözcüsü Murat Ongun, "İBB ailesi olarak küresel salgında maalesef ilk kaybımızı verdik. İGDAŞ çalışanımız Bengül Demirel bugün yaşama veda etti. Mesai arkadaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve İBB ailemize başsağlığı dileriz" dedi.

Ongun, dün yaptığı açıklamada  İETT, İSKİ ve İGDAŞ'ın da aralarında olduğu 13 şirkette vaka sayısının 64, İBB'de ise 26 olduğunu duyurmuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün açıkladığı verilere göre İstanbul, 8 bin 852 vaka ile Koronavirüs'ün en çok yayıldığı şehir olarak dikkati çekerken, dün itibariyle şehirde 117 can kaybının yaşandığı belirtilmişti.

İllere göre veriler bugün açıklanmazken, Türkiye'de 79 kişinin daha Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği, 2 bin 456 yeni tanı konduğu kaydedildi. Böylece, Türkiye'de Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 356'ya; toplam vaka sayısı 18 bin 135'e yükselmiş oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde